Bursa’da okul bahçeleri Aquapark’a dönüştürüldü


Gündem 11.07.2021 14:00:00 0
Bursa’da okul bahçeleri Aquapark’a dönüştürüldü

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 7 ilçede belirlediği 7 noktaya ‘Neşeli havuzlar, mutlu çocuklar’ projesiyle okul bahçelerini adeta aquparka dönüştürdü. Okul bahçelerine kurulan portatif havuzlarda çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi veriliyor.

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaz döneminde de çocuklar için örnek bir projeyi devreye aldı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen ‘Neşeli Havuzlar, Mutlu Çocuklar’ projesi kapsamında Osmangazi’de Pilot Sanayi İlkokulu, Nilüfer’de Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu, Yıldırım’da Hasan Ali Yücel İlkokulu, Mudanya’da Mütareke İlkokulu, Yenişehir’de Aydoğdubey İlkokulu, Orhangazi’de Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu ve Mustafakemalpaşa’da Mustafakemalpaşa Ortaokulu bahçesine portatif yüzme havuzu kuruldu.

Yarı olimpik yüzme havuzlarına yakın olarak 12x24 metre ebatlarında ve 1.20 metre derinliğindeki havuzların yanı sıra aynı alana çocukların yaz tatilini keyifli bir atmosferde geçirebilmeleri için oyun ve spor alanları oluşturuldu. 25 Ağustos’a kadar devam edecek proje kapsamında uzman eğitmenlerle 6-13 yaş aralığındaki çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi verilecek.

"MUDANYA BİZİM YAPTIĞIMIZ BİNAYI ELİMİZDEN ALDI AMA…"

Pilot Sanayi İlkokulu bahçesinde kurulan havuzu ziyaret ederek, çocukların havuz keyfine tanıklık eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hem çocuklarla, hem de aileleriyle sohbet etti.
Proje kapsamında okul bahçelerine yüzme havuzlarının kurulduğunu belirten Başkan Aktaş, Mudanyada da Büyükşehir Belediyesi tarafından dönemin Mudanya Belediye Başkanı ile yapılan sözleşme kapsamında 2016 yılında ilçeye bir yüzme havuzu kazandırıldığını anımsatarak, "Fakat Mudanya Belediyesi, 2019 yılında mahkemeye müracaat ederek, bütün binasını biz yapmamıza rağmen yüzme havuzunu elimizden aldı. Halen faal değil ve çalışmıyor. Biz çocuklarımızın oradaki ihtiyacını da karşılamak için bu proje kapsamında Mudanya’ya da havuz kurduk. Yeter ki çocuklarımız mutlu olsun” diye konuştu.


Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar