Bursa’da toplu taşımada tam entegrasyon


Gündem 31.07.2021 10:30:00 0
Bursa’da toplu taşımada tam entegrasyon

Bursa Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım kullanımında tam entegrasyonu sağlamak amacıyla Bursakart kullanımını İnegöl’de de başlattı. Böylelikle 17 ilçenin tamamında tek kartla seyahat edilebilecek.

BURSA (İGFA) - Bursada toplu ulaşım kullanımında tam entegrasyonu sağlamak amacıyla Bursakart kullanımını İnegöl’de de başlatan Büyükşehir Belediyesi, böylelikle vatandaşların 17 ilçede tek tik kartla seyahat edebilmesine olanak sağladı. 15 Temmuz itibariyle kullanıma başlanan Bursakart, ilk aşamada 116 İNULAŞ otobüsünde kullanılacak.

İnegöl Otobüs Terminali’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ile birlikte esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Bursakart’ın geçerli olduğu otobüslere geçen Başkan Alinur Aktaş, beraberindekilerle kart okutarak uygulamanın İnegöl halkına hayırlı olmasını diledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir süredir İnegöllüler için sıkıntı oluşturan konuyu çözmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bir yıllık süre olmasına karşın İNULAŞ’ın anlayışlı yaklaşımıyla süreci tamamladıklarını belirten Başkan Alinur Aktaş, 10 sene önce yapılan anlaşma gereği İNULAŞ’ın otobüslerinin KentKart’ı kullandığını hatırlattı. Aktaş, "Böylelikle bütün Bursa Bursakart’a entegre olmuş oldu. Bursakart kullanımına geçişle İnegöl’deki vatandaşlarımız Bursakart mobil ve Bursakart web uygulamalarını kullanabilecekler. Önümüzdeki günlerde İnegöl’de Bursakart seyahat kartları ofisi açılışını yapacağız" dedi.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor