Bursa Gemlik’te Gülderen için kadın dayanışması


Gündem 15.06.2021 17:00:00 0
Bursa Gemlik’te Gülderen için kadın dayanışması

Bursanın Gemlik ilçesinde anne ve babasına kötü davranan kardeşini öldüren ve 17 yıl hapis cezasına çarptırılan Gülderen Yeşildağ için Gemlikte kadın dayanışması adalet istedi. Mahkemenin kararına karşı kadın dayanışması sergileyen Gülderenin yakınları, bir katili savunmak için değil, mecbur edilmiş biri için toplandıklarını söyledi.

Tarık ŞEKER (Gemlik Basın)

Bursa’nın Gemlik ilçesinde Cihatlı Köyünde gerçekleşen olayda Hasan Ali Yeşildağ (30) anne ve babasına kötü davrandığı gerekçesiyle pompalı tüfekle ateş edip vurarak öldüren Gülderen Yeşildağ (40) tutuklandı. Yeşildağın mahkemedeki ifadesinde, "Kardeşim anne ve babamı sürekli dövüyordu. Olay günü bize saldırınca balkondan korkutmak için ateş ettim. Yaralandığını anlayamamıştım" dediği belirtildi. Mahkeme sonucunda Gülderen Yeşildağ 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkemenin kararına Gemlik Kadın Dayanışması olarak bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Gülderen Yeşildağın uzun süredir şiddete maruz kaldığı dile getirildi. “Cinayeti savunmaktan çok farklıdır Güldereni savunmak" diyen Kadın Dayanışması, "Gülderen yıllardır mağdur edilmiş , sesini duyaramamıştır. Ben bir anneyim bir kadınım. Şiddetin her türlüsüne karşıyım. Güldereni savunuyorum çünkü yaşadıkları canına tak etmiş, yıllardır sesini duyaramış hayatta kalabilmek için yapmıştır. O gün o eylemi gerçekleştirmiş olmasaydı belki ya kendisi yada annesi bugün aramızda olmayabilirdi” görüşünü savundular. Olayalara daha yakın olan komşularından biri olan
B.K ise "Gülderen Yeşildağın 15 yıllık komşusuyum. Çok olayına şahit oldum" dedi.
Bu olaya mecbur edilişmiş biri için toplandıklarını ifade eden Ç.K ise olay günü orada olduğunu ve her şeyine şahit olduğunu söyledi.


Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Esra Tunçbilek ilk belediye Başkan Vekili oldu Yeni dönem için Isparta Belediye Başkan vekili olarak ilk görev alan isim Belediye meclis üyesi Avukat Esra Tunçbilek oldu.
Burdur'da uyuşturucuya geçit yok! 2 şahıs tutuklandı Burdur’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı.
Isparta’da gül üreticilerin yüzü gülüyor Gülbirlik’in 2023 dönemine ilişkin mali genel kurul toplantısında, 2023 yılına ilişkin elde edilen gelirden gül üreticilerine kilo başına 4 lira 57 kuruş kar payı verilmesine karar verildi.
Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ öğrencileri ağırlandı