Bursa Gemlikte zeytinlikler suya kavuşuyor

Bursanın Gemlik ilçesinde zeytinlik dışındaki su kaynağı, tadilat edilerek sulama havuzuna aktarılacak. Bölgenin sulama ihtiyacı çözüme kavuşacak.


Gündem 24.02.2021 13:30:00 0
Bursa Gemlikte zeytinlikler suya kavuşuyor

BURSA (İGFA) - Gemlikin Umurbey Köprübaşı mevkiinde zeytinlik alanın dışında kalan su kaynağı, 150 metre yukarısında bulunan havuza bağlanıyor. Gemlik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada kaynak, yol kenarında açılacak yaklaşık 3 metre derinliğindeki kanal ile yukarısında bulunan havuza bağlanacak. Uzun zamandır atıl durumda bulunan havuz ise kapsamlı tadilattan geçirilecek. Duvarları bir buçuk metre yükseltilecek olan sulama havuzuna 2 adet 2 kilowatlık motor takılacak. Bu motorlar 4 dakikada 1 ton su basabilecek kapasitede olacak. Bölgenin sulama ihtiyacına önemli ölçüde katkı sağlayacak çalışmanın 15 gün içinde tamamlanması bekleniyor.

Gemlik zeytinin dünyanın en kaliteli ve lezzetli zeytini olduğunu dile getiren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, zeytin üreticisine destek amacıyla çalışmaların devam edeceğini söyledi. Zeytinlikleri sulamayı kolaylaştıracak çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Sertaslan, önümüzdeki günlerde tamamlanacak çalışmayla Umurbeyli üreticilerimizin önemli bir ihtiyacını karşılamış olacağını söyledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı! Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026 Sarıyer-Kilyos Tüneli'nde hedef 2026
Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha Vali Aygöl müjdeyi verdi!  Yenipazar’a yeni bir gölet daha
Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi Hakan Karagöllü, Tokat sanayisinin sorunları yerinde dinledi