Bursa Gürsuda gençlere kaygı eğitimi


Gündem 4.11.2021 14:00:00 0
Bursa Gürsuda gençlere kaygı eğitimi

Bursada Gürsu Belediyesi ile Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSADER) işbirliği kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Bektaş’ın katılımıyla lise ve üniversiteye hazırlanan gençlerde oluşabilecek sınav kaygısı ve özgüven eksikliğinin önlenmesi eğitimleri verildi.

BURSA (İGFA) -  Bursa'nın Gürsu ilçesinde yerel yönetim ile Bursa Sağlık ve Eğitim Gönüllüleri Derneği (BUSADER) işbirliği kapsamında lise ve üniversiteye hazırlanan gençlerde oluşabilecek sınav kaygısı ve özgüven eksikliğinin önlenmesi eğitimleri verildi.

Yapılan eğitimde öğrencilere sınav kaygısı psikolojisinin nasıl aşılacağını anlatıp, özgüven sıkıntısı yaşayan gençlerin kendilerine güvenmesine dikkat çeken Prof. Dr. Pınar Vural, "Herhangi bir sınav, sunum ve performans söz konusu olduğunda heyecanlanmamak elde değil" diyerek, "Heyecanımız ailemiz, arkadaşlarımız ve sağlığımızla olan ilişkimizi bozuyorsa bu durum kişiyi kötü etkiler. Çocuklarımız ilgi duymadıkları, sevmedikleri işlere yönelmek yerine ben nelerle ilgileniyorum nelerden hoşlanıyorum onları bilmeli. Çocuklarımız ne yapmak istiyor önemli olan o" diye konuştu.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, eğitimlerle çocukların kendilerine güvenen bilinçli bireyler olmasını planlandığını söyledi.

 


Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı