Bursa İl Sağlıktan 10 Ekim mesajı

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, ruh sağlığının tanı ve tedavisinin toplumun bilinçlenmesinde büyük önem arz ettiğini söyledi.


Gündem 10.10.2021 12:30:00 0
Bursa İl Sağlıktan 10 Ekim mesajı

BURSA (İGFA) - 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü ile ilgili Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yazılı mesaj yayımladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, 2021 Yılı Dünya Ruh Sağlığı Günü temasının  “Eşitsizliklerin Olduğu Bir Dünyada Ruh Sağlığı” olduğunu belirterek, dünyada hala yoksulluk içinde yaşayan insan sayısının çok yüksek olması ve yaşanan bu eşitsizliğin ruh sağlığına ve ruh sağlığı hizmetlerine erişimdeki rolüne dikkat çekildiğini kaydetti.

Küresel salgınla birlikte ruh sağlığı sorunları yaşayan insanlar da dâhil olmak üzere birçok ülkede ırk, cinsiyet ve etnik kökeninden ötürü yaşanan eşitsizlikleri yeniden ön plana çıktığını ifade eden Dr. Yavuzyılmaz, "Tek başına COVID-19 salgını bile dünyada yaşayan bireylerin ruh sağlığını olumsuz bir şekilde etkiliyor. Hastalığa yakalanma ve ölme korkusunun yarattığı kaygı, endişe ve travmatik ruhsal yaşantı sonucunda ruhsal hastalıkların görülme sıklığını arttıracaktır. Bu nedenle bireyin ruh sağlığını koruyabilmesi için sağlığına bütüncül olarak yaklaşması önemlidi" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular