Bursa İnegölde Irk Güzeli seçildi

Bursanın İnegöl ilçesinde düzenlenen Türkiyenin en kapsamlı Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Tanıtım Festivalinde farklı ırklardaki küçükbaş hayvanlar, "Irk Güzellik Yarışmasında" görücüye çıktı.


Gündem 26.09.2021 12:30:00 0
Bursa İnegölde Irk Güzeli seçildi

BURSA (İGFA) - İnegöl Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Küçükbaş Hayvancılık Tanıtım Festivalinin ikinci gününde 2 ayrı seminer ve eğitim gerçekleştirilirken, yurt dışından da katılımcıların olduğu farklı ırklardaki küçükbaş hayvanların arasında ırk güzellik yarışması da düzenlendi. Yarışmada jürinin oylarıyla dereceye giren küçükbaş hayvan üreticilerine ödüllerini İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve İnegöl İlçe Tarım Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren ve İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik verdi.

Irk Güzellik Yarışmada jüri, koçların vücut uzunluğu, hayvanın yerden yüksekliği, but genişliği ile ırk özelliklerini en iyi taşıyan ve en bakımlı koç kriterlerine göre değerlendirme yaptı. Üreticiler de hayvanlarının jüri tarafından değerlendirmesini heyecanla izledi. Dereceye giren koçların üreticileri ise ödüllerini aldılar. Bu arada bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Küçükbaş Hayvancılık Tanıtım Festivalindeki etkinlikleri takip etmek üzere Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçiler akın ederek yoğun katılım sağladılar. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı