Bursa İnegöle rehber eşliğinde tanıtım


Gündem 14.11.2021 10:30:00 0
Bursa İnegöle rehber eşliğinde tanıtım

Bursada İnegöl Belediyesi, farklı şehirlerden üniversite eğitimi için İnegöl’e öğrenciler için “Şehrimi Tanıyorum” programı düzenleyerek, rehber eşliğinde şehrin değerlerinin tanıtımını sağladı.

BURSA (İGFA) - İnegöl Belediyesi, 3 bin dolayında aktif öğrencisi bulunan Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi ve İnegöl Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören öğrencilere İnegöl’ü tanıtmak için yeni bir uygulama başlattı. Ülkemizin dört bir yanından üniversite eğitimi için İnegöl’e gelen öğrenciler için “Şehrimi Tanıyorum Projesi” adı altında şehri gezileri düzenlendi.

Bu proje ile İnegöl’de eğitimlerini sürdüren üniversite öğrencilerinin şehri daha yakından tanımaları hedeflenirken, aynı zamanda kendi şehirlerinde de İnegöl’ü tanıtmaları adına fikir sahibi olmaları sağlanıyor. Şehrimi Tanıyorum Projesinin ilk etabında kampüs alanında bir kayıt standı kurularak şehir turlarına katılmak isteyen 500 dolayında öğrencinin kaydını yapılmıştı. Turların ilki bu hafta başladı.

GÜN BOYU ŞEHRİ GEZDİLER

Cumartesi günü öğrenciler için düzenlenen ilk tur gerçekleştirildi. Kent Müzesi ve Mobilya Müzesi ile başlayan şehir turunda, rehber eşliğinde İnegöl’ün tüm değerleri burada anlatıldı. Ardından farklı lokasyonlara gidilerek bu değerler yerinde görüldü. Müzelerle başlayan gezi, daha sonra İshakpaşa Camii ve çarşı bölgesi ile devam etti. ardından Osmanlı’nın ilk şehidi olan Baykoca’nın Hamzabey mahallesindeki türbesi ziyaret edildi.

Daha sonra Turgutalp kırsal mahallesinde bulunan İnegöl’ün Fatihi olarak adlandırılan Turgut Alp’in türbesi ziyaret edildi. Buradan Yeniceköy Mahallesindeki Doğa Sporları ve Turizm Merkezine (DOSTUM) gelen öğrenciler hem tesisi gezip inceledi hem de öğle yemeğini yedi. Gezi programı öğleden sonra Oylat Mağarası ve Oylat Kaplıcaları ile devam etti.

Amacı İnegöl’de eğitim hayatını sürdürecek öğrencilere şehri en iyi şekilde tanıtmak olan program, Oylat Şelalesi'ne yapılan yolculuk ile son buldu.


ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK ISPARTA'DA ET YEMEK HAYAL OLACAK
AK Parti Antalya Başkanlığı teleferik kazasını değerlendirdi! AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, teleferik kazası soruşturmasında tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e ilişkin, "2017'de hizmete girip, 7 yıldır çalışan bu tesisin 6,5 yıldır genel müdürlüğünü olaydan yaklaşık 2
Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti Vali Baruş ve Bulgaristan heyeti Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti
Mesut Kocagöz için cezaevi önünde yürüyüşe jandarma engeli Yaşanan teleferik kazasının ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, ziyaretin ardından cezaevinden yaklaşık 300 metre uzakta izin verilen alanda açıklamada
Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Birileri kendilerince “yerel iktidar”, “merkezî iktidar” diye Türkiye’de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor.