Bursa İznikte arkeoloji müzesi yosun bağladı

CHP PM Üyesi, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Arkeoloji Müzesi’nin Türk İslam Eserleri Müzesi’ne dönüştürülmesinden sonra verilen sözlerin tutulmasını istedi.


Gündem 6.02.2021 15:00:00 0
Bursa İznikte arkeoloji müzesi yosun bağladı

BURSA (İGFA) - Türkiye’nin tarih kokan ilçelerinden birisi olan İznik’te CHP İlçe Başkanı Asiye Çalışkan ile birlikte incelemelerde bulunan Altaca Kayışoğlu, Arkeoloji Müzesi’nde yer alan eserlerin yağmur altında bırakıldığını, mozaiklerinin yosun bağlamaya başladığına dikkat çekti.

İznik Arkeoloji Müzesi’nin 9 yıl önce 10 aylık tadilat için kapatıldığını ancak açılmasının tam 9 yıl sürdüğünü hatırlatan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Bu tadilat tam 9 yıl sürdükten sonra müze, Arkeoloji Müzesi olarak değil, Türk İslam Eserleri Müzesi olarak kapılarını açtı. 10 aylık tadilat sonrası adı değişmiş olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açıldığında Arkeolojisi Müzesi ile ilgili verilen bir söz var.

Bu sözü bir kez daha hatırlatmakta yarar var. Bakan, o açılışta Arkeoloji Müzesi’nin 2021 yılının Eylül ayında hizmete gireceğini söylemişti. Ama böyle bir çalışmanın olmadığını görüyoruz. Arkeoloji Müzesi’ne ait eserlerinin bir kısmı konteynerlara hapsedilmiş durumda. Bir kısmı ise burada görüldüğü üzere açık alanda tutuluyor. Söz verenlere sözlerini hatırlatıyorum” diye konuştu.

 

 

CHP İznik İlçe Başkanı Asiye Çalışkan da, İznik için turizmin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Bizden binlerce yıl önce yaşamış insanların bize bıraktığı eserleri bizler de geleceğe bırakmak istiyoruz. İznik’in geçim kaynağına dönüşen turizmden daha fazla yararlanabilmemiz için müzenin bir an önce açılmasını gerekiyor” dedi.

 

 



ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı