Bursa Keles’e içme suyu arıtma tesisi


Gündem 18.10.2021 15:30:00 0
Bursa Keles’e içme suyu arıtma tesisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Keles Paket İçme Suyu Arıtma Tesisinde çalışmalar hızlandı.

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan katı atık aktarma istasyonu çalışmalarının devam ettiği Keles’e, bir de paket içme suyu arıtma tesisi kazandırıyor. Keles merkezi ve çevre mahallerinde insani tüketim değerlerine uygun içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla projelendirilen ve 5,5 milyon liraya mal olması beklenen tesis, saniyede 45 litre kapasiteyle çalışacak.

Yılsonuna kadar tamamlanması planlanan tesiste çalışmalara hız verilirken, yatırım Multimedya Paket İçme Suyu Tesisi ve 200 metreküplük temiz su deposundan oluşuyor. Tesis, İller Bankası’nın nüfusu 25 binin altında olan belediyelere uyguladığı, Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında yüzde 50’si hibe olmak üzere devlet desteğiyle inşa ediliyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, içme suyu arıtma tesisinin yanında SUKAP kapsamında Keles’te 36 kilometre şebeke ve isale hattı, 6 adet içme suyu deposu, 14 kilometre kanalizasyon ve 7,5 kilometre yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Aktaş, birkaç yıl içerisinde Keles’teki değişim ve dönüşümün herkes tarafından hissedileceğini ifade etti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu