Bursa metrolarında bekleme süreleri azaldı


Gündem 25.10.2021 16:30:00 0
Bursa metrolarında bekleme süreleri azaldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut raylı sistemde bekleme süresini 2 dakikaya indiren ve kapasiteyi yüzde 66 oranında artıran Bursaray Sinyalizasyon Sistemi Revizyonu tamamlandı.

BURSA (İGFA) - Bursa kent içi ulaşım sisteminin ana omurgasını oluşturan Bursaray’ın daha verimli kullanılabilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Sinyalizasyon Optimizasyonu başarıyla tamamlandı. Üniversite - Arabayatağı arasındaki 23 kilometrelik hattı kapsayan çalışmanın ilk fazı 10 Ekim 2020’de, ikinci fazı 21 Mart 2021’de ve son fazı da 21 Ağustos 2021’de tamamlandı. Pandemi koşullarında ulaşımın daha seri sağlanması amacıyla sistem yeni eğitim dönemiyle birlikte devreye alındı.

Toplu ulaşımın aksamaması amacıyla normal işletimin durduğu gece 12.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında sürdürülen çalışmalara yaklaşık 140 milyon TL harcandı. Yapılan çalışma ile daha önce Üniversite – Nilüfer arası 6 dakika ve Nilüfer-Arabayatağı arası maksimum 3,5 dakika sefer sıklığını destekleyen sinyalizasyon sistemi, Üniversite - Arabayatağı arasında 2 dakika sefer sıklığını destekleyecek şekilde tasarlandı.

Her bir batı seferlerinin önüne ek seferler konulabildi. Yeni sinyalizasyon ve makaslar sayesinde yoğun saatlerde sadece Küçüksanayi – Demirtaşpaşa arasında çalışan 3 nolu yeni bir hat oluşturuldu. Herhangi bir araç alımı yapılmadan kapasite arttırıldı. Sistem devreye alınmadan önce, 07:30 – 09:00 saatleri arasında, Acemler’den üniversite istikametine ancak 15 sefer yapılabilirken, sistem devreye alındıktan sonra, 07:30 – 09:00 saatleri arasında, ek seferler ile Küçük Sanayi - Demirtaşpaşa arasında işletilen hat 3 ile Acemlerden üniversite istikametine, 23 sefer yapılmaya başlandı.

Yeni alınacak araçların devreye alınmasıyla tüm hat için toplam kapasite artışı yaklaşık yüzde 66’ya ulaşacağı kaydedildi.


Dev organizasyonda eşitlik önde Dev organizasyonda eşitlik önde
İnegöl'de Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 sokak asfaltlandı İnegöl'de Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 sokak asfaltlandı
Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’ Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
Merkez faizi sabit bıraktı! Merkez faizi sabit bıraktı!