Bursa Mustafakemalpaşada emekli öğretmen oğlunun anısını fidanlarla yaşatıyor


Gündem 14.11.2021 10:00:00 0
Bursa Mustafakemalpaşada emekli öğretmen oğlunun anısını fidanlarla yaşatıyor

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir kaza sonucu kaybettiği oğlunun anısına binlerce fidanı toprakla buluşturan öğretmen Hüseyin Güven’e (65) Başkan Mehmet Kanar’dan özel karşılama yapıldı.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir kaza sonucu kaybettiği oğlunun anısını diktiği binlerce fidanla yaşatan Öğretmen Hüseyin Güven (65) Başkan Mehmet Kanar’ın misafiri olarak geldiği Belediye hizmet binasında alkışlarla karşılandı.

Baba Hüseyin Güven ile bir araya gelerek sohbet eden Başkan Mehmet Kanar, üniversite hayali kuran ve daha 16 yaşında gencecik bir fidanken hayattan kopan Ertuğrul için dikilen fidanların gelecekte çeşitli canlılara yuva olacağını, gölgesinde insanların serinleyeceğini ve meyvesini yiyeceğini ifade ederek bunun verdiği mutluluğu hissetmek bize yeter dedi.

Baba Hüseyin Güven, 2008 yılında 16 yaşındayken hayatının kaybeden oğlu lise 2. Sınıf öğrencisi Ertuğrul Güven anısına fidan dikme seferberliği başlattı. Mustafakemalpaşa Belediyesinin destekleriyle fidanlar toprakla buluşturulurken dikilen fidanların sayısı 5 bine ulaştı.

Meslek hayatı boyunca ülkenin dört bir yanında ve yaşadığı bölgede binlerce öğrenci yetiştiren Güven, ilçenin Yamanlı mahallesi yolunda meyve ağaçları, kabristanların ağaçlandırılması, Paşalar Kazı alanında meyve ormanı ve mesire alanı gibi birçok ormanlık olan oluşturarak, ilerleyen yaşına rağmen fidanların ve ağaçların bakımını da kendisi üstlenirken, bu süreç içerisinde genç, yaşlı birçok kesimden de destek gördüğünü söyledi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’a desteklerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Güven, “Sağlığım elverdikçe fidan dikmeye devam edeceğim” dedi.


Hayvan sayısı arttı, fiyatlar düştü Isparta’da hayvan sayısının artması ve ete talebin azalması nedeniyle kırmızı et fiyatlarında düşüş yaşandı.
Çalışanların beklediği müjdeyi Bakan Işıkhan verdi! Esnek çalışma modeli geliyor Çalışanlar dikkat! Uzaktan ve esnek çalışmada düzenleme sinyali Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, "Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor." dedi.
TEFENNİ'DE MİNİKLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ TEFENNİ'DE MİNİKLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ
İhtiyaç sahipleri için ‘Ekmek kart’ uygulaması Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ekmek kart uygulaması üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
EMNİYET EKİPLERİ MOTOSİKLET HIRSIZLARINI KISKIVRAK YAKALADI EMNİYET EKİPLERİ MOTOSİKLET HIRSIZLARINI KISKIVRAK YAKALADI