Bursa Nilüfer’de çocuklara açık havada tiyatro keyfi


Gündem 11.07.2021 10:00:00 0
Bursa Nilüfer’de çocuklara açık havada tiyatro keyfi

Bursada Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, yaz sezonunda seyirciyi açık havada tiyatro ile buluşturacak çalışmalarını, “Renkli Olsun Yarınlar” adlı çocuk oyunu ile Konaklı Mahallesi’nden başlattı.

BURSA (İGFA) - Pandemi süresince tiyatro severleri yalnız bırakmayan ve her fırsatta dijital platformlarda seyircileriyle buluşan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, 2021-2022 sezonuna açık hava oyunlarıyla başladı. Genel Sanat Yönetmeni Murat Daltaban öncülüğünde yeni bir repertuarla sezonu açan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, öncelikle çocukları tiyatroyla buluşturuyor.

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun yerel tiyatroları destelemek amacıyla ortaklaşa hayata geçirdiği 5 çocuk oyunu projesinden 3 oyun, yaz boyunca mahalle ve köylerde ücretsiz olarak sahne alacak. Bu oyunların ilki olan “Renkli Olsun Yarınlar” adlı çocuk oyunu, Kafa Sanat işbirliğiyle Konaklı Mahallesi’nde sahnelendi.

Küçük sanatseverler, Konaklı Kadın ve Çocuk Akademisi bahçesinde sahnelenen oyuna büyük ilgi gösterdi. Açık havada, yıldızların altında tiyatro izleme keyfi yaşayan çocuklar, eğlenceli bir akşam geçirdi. Mavi, yeşil ve kahverengi kalemlerin bir anda canlanmasıyla başlayan oyun; renkleri oluşturan bireylerin, kendi renklerinin güzelliklerini överken, aslında birbirlerini tamamladıklarını fark etmelerini sağlıyor.

Proje kapsamında Ürünlü, İrfaniye, Akçalar ve Badırga mahalleleri de tiyatro oyunlarıyla buluşacak. “Aylak” isimli gölge oyunu 13 Temmuz Salı günü Ürünlü, 16 Temmuz Cuma günü de İrfaniye Mahallesi’nde, “Bir Avuç Tohum” isimli gölge oyunu da 17 Temmuz Cumartesi günü Akçalar Mahallesi’nde, 18 Temmuz Pazar günü de Badırga Mahallesi’nde çocuklarla buluşacak.


Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak Kocaeli'de yeni araçlar İtfaiyenin gücüne güç katacak
Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Tüketicilerin kahve tercihi değişiyor Tüketicilerin kahve tercihi değişiyor
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO ile iş birliği protokolü imzaladı Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO ile iş birliği protokolü imzaladı
İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler