Bursa Nilüfer Hasanağa’da 12 yıllık tapu sorunu çözüldü


Gündem 2.07.2021 13:30:00 0
Bursa Nilüfer Hasanağa’da 12 yıllık tapu sorunu çözüldü

Bursada Nilüfer Belediyesi, 1/1000 ölçekli Hasanağa Köyiçi ve Villa Bölgesi Uygulama İmar Planı’ndaki şuyulandırma çalışmalarını tamamlayarak bin 27 parseldeki bin 110 hak sahibine tapularını dağıttı.

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi Hasanağa Mahallesi’nde 12 yıldır süren imar sorununu çözüme kavuşturdu. 2009 yılında başlanan imar planı çalışmaları tamamlanarak, bin 27 parseldeki bin 110 hak sahibine düzenlenen törenle tapuları dağıtıldı. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in yanı sıra, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende ilk olarak konuşan Hasanağa Mahalle Muhtarı Halil Demir, Başkan Turgay Erdem ve ekibine teşekkür ederek, yıllardır kangren haline gelen sorunun çözülmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, 12 yıldır süren sorunun çözülmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Bölge halkının taleplerine kulak verdiklerini söyleyen Başkan Erdem, "Toplam bin 110 kişiye tapu dağıtıyoruz. Bu uygulama ile imar planı dahilindeki bütün parselleri imar parseli haline getirerek ruhsat alınabilir ve inşaat yapılabilir duruma getirdik. Ayrıca mahallemizdeki imar planı içerisinde bulunan yollar ve kamusal alanlar resmiyet kazanmış ve bundan sonra mahallemize yapılacak hizmetlerin önü açılmış oldu. Resmi tapularınızın hepinize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından tapular hak sahiplerine dağıtıldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı