Bursa Nilüferde kitap çevirisi atölyesi


Gündem 17.10.2021 13:30:00 0
Bursa Nilüferde kitap çevirisi atölyesi

Bursada Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Misi Akademi’de hafta sonunda İngilizceden Türkçeye Kitap Çevirisine Başlangıç Atölyesi düzenlendi.

BURSA (İGFA) - Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün farklı konularda, alanında değerli isimleri katılımcılarla buluşturduğu Misi Akademi atölyelerinde  bu defa  İngilizce’den Türkçe’ye Kitap Çevirisine Başlangıç Atölyesi düzenlendi. Kitap Çevirmeni Barış Gönülşen’in katıldığı atölye, çevrimiçi olarak gerçekleşti. Cumartesi ve pazar günleri gerçekleşen iki günlük atölyeye katılım yoğundu.

Barış Gönülşen atölyenin ilk gününde çeviri yaklaşımı hakkında konuştu ve kitap çevirmenliğinin ne olduğunu anlatarak, bu mesleği yapmak isteyenler için çeşitli kaynaklar önerdi. Adım adım çevirinin nasıl yapıldığını anlatan Gönülşen, çeviriye yeni başlayanlara önerilerde de bulundu.

İngilizce’den Türkçe’ye Kitap Çevirisine  Başlangıç Atölyesi’nin ikinci gününde de Barış Gönülşen, katılımcılara çeviri yapmaları için bir gün önceden verdiği metin üzerinde konuştu ve metni atölyede çevirdi.

 


Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız" Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız"
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu