Bursa Nuri Erbak Ortaokulu’ndan eTWINNING projesi


Gündem 12.06.2021 16:30:00 0
Bursa Nuri Erbak Ortaokulu’ndan eTWINNING projesi

Bursa Nuri Erbak Ortaokulu öğrencileri,Yabancı ve Türk ortaklar ile yürütülen  eTwinning projeleriyle kendilerini geliştirmesinin yanı sıra farklı kültürleri de tanıma fırsatı buldu.

BURSA (İGFA) - Bursada eğitim veren Nuri Erbak Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve İngilizce Öğretmeni Sermin Ürkmez Türkkan’ın önderliğinde başlatılan ve içinde kendisinin de ortağı olduğu bir projenin yer aldığı eTwinning projeleri başarıyla tamamlandı. Yaş aralığı 10 ile 14 arasında değişen öğrenciler, başka okullardan ve ülkelerden akranları ile iletişim kurarak farklı kültürleri tanıma şansı elde ederken, hem öğrenip hem de eğlenmiş oldu.

Başarıyla tamamlanan eTwinning projelerinde başarı gösteren öğrencilere katılım sertifikaları ve madalyaları Okul Müdürü İdris Demirer, Müdür Yardımcısı Sermin Ürkmez Türkkan ve projelerde ortak olan diğer okul öğretmenleri tarafından takdim edildi.

Projeyle ilgili değerlendirme yapan Nuri Erbak Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve İngilizce Öğretmeni Sermin Ürkmez Türkkan, eTwinning projesinin eğitici, öğretici ve eğlendirici etkinlikleriyle öğrencilerin psikolojik ve eğitim açısından gelişimine büyük katkı sağladığına vurgu yaptı. Türkkan, “Öğrencilerimiz, bu projeyle yabancı dillerini geliştirdi ve web 2.0 araçlarını öğrendi. Projenin özellikle pandemi döneminin çocuklarımız üzerinden oluşturduğu olumsuz havayı dağıtma anlamında da büyük faydası oldu. Bununla birlikte projenin bir parçası olan öğrencilerimizin sorumluluk alma duyguları, paylaşımcılığı, sosyalleşmesi, eleştirel düşünme ve yazma becerileri de gelişmiş oldu.”

İngilizce Sokağı projemizle fark yarattık

Öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de bilgilerini güncelleme adına fırsat yakaladıklarına dikkat çeken Sermin Ürkmez Türkkan sözlerine şöyle devam etti: “İngilizce ve Bilişim Teknolojileri öğretmenlerimiz, eTwinning projeleri ile farklı okullardan öğretmenlerle deneyimlerini paylaşma, bilgilerini güncelleyerek mesleki açıdan da kendilerini geliştirme fırsatı buldular.”

Okul olarak yabancı dilin önemi konusunda farkındalık oluşturma adına projeler geliştirdiklerini belirten Sermin Ürkmez Türkkan, “Yabancı dil ağırlıklı İngilizce sınıflarının bulunduğu okulumuzda, ‘English Street’ yani İngilizce Sokağı projesiyle okuldaki yabancı dil eğitimine dikkat çekmiştik. 2019/2020 Eğitim Öğretim döneminde DynED İngilizce Dil Eğitimi Sistemine de ağırlık verip mayıs ayında Yıldırım İlçesi’nde okullar arasında 1. olmuştuk. Yabancı dilin bir zorunluluk olduğu günümüzde okul olarak öğrencilerimizin bu gelişimine katkı sağlama adına elimizden geleni yapıyoruz ve yeni projelerimizle yapmaya da devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.


Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu
DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi DOSAB ve DOSABSİAD geleneksel iftar programında bir araya geldi
H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta H-ÜFE'de televizyon programı yapımcılığı revaçta
Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek Kestel Belediyesi’nden 2 milyon 807 liralık sosyal destek