Bursa Orhangazi’de 8 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkarılması isteniyor


Gündem 14.06.2021 12:30:00 0
Bursa Orhangazi’de 8 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkarılması isteniyor

CHP Parti Meclisi Üyesi (PM) Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhangazide toprak altında yatan 8 bin yıllık tarihin gün yüzüne çıkarılması çağrısında bulundu.

BURSA (İGFA) - Bursanın Orhangazi ilçesinde CHP İlçe Başkanı Ender Teke ile birlikte Bursanın bilinen en eski tarihinin izlerini taşıyan Ilıpınar Höyüğünde incelemelerde bulunan Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Toprak altındaki tarihi hiçe sayanlar, Ilıpınar Höyüğünde yıllar önce yapılmış çalışmalarda bulunan eserlere de önem vermiyorlar" diye tepki gösterdi.

Ilıpınarın Bursa açısından ne kadar önemli olduğunun Kent Müzesinde ortaya konulduğunu vurgulayan Kayışoğlu, toprak altında kalmaya mahkum edilen Ilıpınarda çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğinin altını çizdi. CHP Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke de Ilıpınarın hem Orhangaziye hem de turizme kazandırılmasının önemine değindi.


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.