Bursa Orhangazi sahili cazibe merkezi olacak


Gündem 31.07.2021 15:30:00 0
Bursa Orhangazi sahili cazibe merkezi olacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhangazi’de yaklaşık 280 bin metrekarelik alanda yaptırılan ‘Kıyı Bandı Kentsel Tasarım Uygulama ve Çevre Düzenlemesi Projesi’ törenle açıldı.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın sahil kenti kimliğini öne çıkarmak ve yaz turizminden de hak ettiği payı almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Kıyı bandını da sil baştan yenileyerek göl çehresini her geçen gün güzelleştiriyor. Sahil Planlama ve Yapım Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında toplam 280 bin metrekarelik alan yeniden düzenlendi.

Yaklaşık 165 bin metrekarelik alanı kaplayan çamlık alanın doğal yapısına ise herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Proje alanında 2600 metre yürüyüş yolu ve bisiklet yolu, 2 adet tuvalet, 1 adet mescit, 2 adet çeşme, 3 adet çocuk oyun grubu, 14000 metrekare büyüklüğünde otopark, piknik masaları, banklar, 1 adet açık hava spor aletleri ve sahil yolunun aydınlatması yapıldı. Kıyı bandı boyunca yapılan düzenlemeler ile birlikte bölgenin turistik değeri artmış oldu.  Orhangazi Kıyı Bandı Kentsel Tasarım Uygulama ve Çevre Düzenlemesi Projesi’, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Ahmet Kılıç, Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, AK Parti İl Başkanvekili Ufuk Ay ve siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Orhangazi sahiline değer katan projenin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1 Temmuz itibariyle normalleşme sürecinin başlamasıyla sosyal mekanların tekrar önem kazanmaya başladığını söyledi. Bursa’nın her bir köşesinde yatırımların hızla sürdüğünü belirten Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan her çalışmanın altında bir ekonomik aktivite de olduğunu söyledi. Orhangazi özelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aktaş, Alis Parkı’nın tekrar ilçeye kazandırılması için gerekli incelemeleri yaptıklarını anlattı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu