Bursa Osmangazi’de 160 kursiyer arıcılık sertifikalarına kavuştu


Gündem 2.07.2021 11:00:00 0
Bursa Osmangazi’de 160 kursiyer arıcılık sertifikalarına kavuştu

Bursanın Osmangazi ilçesinde Tarım ve Orman ile Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerince ortaklaşa düzenlenen arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan 160 kursiyer sertifikalarına kavuştu.

BURSA (İGFA) - Bursada Osmangazi Tarım ve Orman Müdürlüğünce 2021 yılının bahar döneminde düzenlenen üç ayrı arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan 160 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygülün de hazır bulunduğu törende konuşan Osmangazi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şefik Çınar, ilçede 300 civarında bulunan arıcıların yıllık kovan başına ortalama 20 kilogram civarında bal ürettiğine vurguladı. Müdür Çınar, 20 bin civarında arılı kovanla 400 ton bal, 7 ton polen, 100 kilogram arı sütü, 1 ton propolis üretimi yapılan Osmangazide arıcılığın hak ettiği yerde olması için mevcut arıcılara yeni arıcılar kazandırmak için eğitim programlarına sürdüreceklerini kaydetti.

Düzenlenen kursların önemine vurgu yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ise, arıcılığa yeni başlayacak olanlar için ek gelir elde etme imkanı sağlayan kursların, aynı zamanda arıcılık yapan üreticiler için de teknik bilgi, beceri ve yeni uygulamalar konusunda da bilgilerini pekiştirdiğini söyledi.

Konuşmalar sonrasında pandemi dönemine rağmen kursu teorik ve pratik eğitimlere katılarak başarıyla tamamlayan 160 kursiyere belgeleri katılımcı protokol tarafından takdim edildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında Çayırova Belediyesi, Bornova deplasmanında
Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak Tokat’ın kalbi ‘TokFest’ ile atacak
Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret