Bursa Osmangazi’de broşürlü bilgilendirme


Gündem 14.07.2021 16:00:00 0
Bursa Osmangazi’de broşürlü bilgilendirme

Bursada Osmangazi Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve güvenli geçirebilmeleri, kurbanlıklarını güvenle alıp temiz ve hijyenik ortamlarda kesebilmelerini sağlamak için hazırlıklarını tamamladı.

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi, kurban alım-satım ve kesim yerleri ile sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlarda vatandaşlar, el broşürü ile bilgilendiriliyor.

Veysel Karani Mahallesi’nde 60 bin metrekare alan üzerine Türkiye’nin en modern ‘Hijyenik Kurban Kesim ve Satış Yeri’ni inşa ederek geçtiğimiz yıl hizmete açan Osmangazi Belediyesi, vatandaşlarını kurban ibadetlerini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Hijyenik Kurban Kesim ve Satış Tesisi’nin yoğun talep gördüğünü ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Her anlamda örnek tesisimizde bu yıl özellikle büyük baş hayvan satışı için ilave padoklar inşa ettik. 5 bin küçükbaş, 3 bin de büyükbaş olmak üzere toplam 8 bin hayvan kapasitesine sahip bu tesisimiz dışında, 11 bin büyük ve küçükbaş hayvan kapasitesine sahip Geçit Mahallesi’ndeki alanda da kurban satışları devam ediyor” dedi.

Başkan Dündar, Kurban Bayramı öncesi yapılacak alışveriş ve kurban kesim yerleri ile kurbanlık alışverişinde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda vatandaşları bilgilendirdiklerini belirtti. Dündar, çevre kirliği ve kötü görüntüye sebep olmamak için vatandaşlarımızdan belirlenen noktalar dışında kurban kesmemelerini istedi.


FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'! FETÖ'ye 20 ilde 'Kıskaç'!
Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor Sağlıklı toplum için mutlu hekimler gerekiyor
LGS başvurularında bugün son gün LGS başvurularında bugün son gün
Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü Seçimler öncesinde piyasalarda son işlem günü
Doğanşehir'de toplu açılış töreni Doğanşehir'de toplu açılış töreni