Bursa Osmangazi’de hayvan satış yerlerinde karasinek ilaçlaması


Gündem 13.07.2021 17:00:00 0
Bursa Osmangazi’de hayvan satış yerlerinde karasinek ilaçlaması

Bursada Osmangazi Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında ilçedeki kurban satış yerlerinde karasinek ilaçlaması yaptı.

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi tarafından Veysel Karani ve Geçit Mahallelerinde oluşturulan hayvan satış yerleri, karasinek oluşumuna karşı her gün düzenli olarak ilaçlanıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor. Büyük ve küçükbaş hayvanların satışının yapıldığı kotralarda ilk olarak otomobil arkasına yerleştirilen ilaçlama makinesi ile çalışma yapan ekipler, ikinci aşamada ise rezidüzel ilaçlama yöntemi ile kotraların içerisi ve çevresini ilaçlıyor.

Ekipler, bu yıl ilk kez kullandıkları granül formda karasinek yemlerini kurban satış noktalarının farklı noktalarına bırakarak, karasinek ve larva oluşumuna karşı kesin çözüm sunuyor.

Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dilek Yosun, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kurbanlık satış alanlarının sineklere karşı her gün ilaçlandığını ifade eden Yosun, “Belediyemiz tarafından Geçit ve Veysel Karani Mahalleleri’nde kurbanlık satış alanı olarak belirlenen noktalarda pülverizatörler ile rezidüzel yani kalıcı ilaçlama yapıyoruz. Ayrıca bu sene ilk defa granül formdaki karasinek yemleri kotraların çevresine bırakıyoruz. İlaçlama konusunda bilgi ve tecrübeye sahip uzman ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar ile kurban satış yerlerindeki karasinek popülasyonunu büyük ölçüde yok ediyoruz” dedi.


Borcunuzu ödemek için dolandırıcıların tuzağına düşmeyin Borcunuzu ödemek için dolandırıcıların tuzağına düşmeyin
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Başkan Palancıoğlu AK Parti Melikgazi ilçe teşkilatı ile iftarda buluştu Başkan Palancıoğlu AK Parti Melikgazi ilçe teşkilatı ile iftarda buluştu
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor