Bursa Osmangazi’de hijyenik kurban kesimi


Gündem 20.07.2021 13:00:00 0
Bursa Osmangazi’de hijyenik kurban kesimi

Bursada Osmangazi Belediyesi, ilçe genelinde 19 farklı noktada bulunan pazar alanlarını kurban kesim yeri olarak düzenleyerek, vatandaşların kurbanlarını sağlıklı ve huzurlu bir ortamda kesmelerini sağladı. Kesim yerlerinde alınan tedbirler ve belediye ekiplerinin anında müdahalesiyle, kurban kesimi sırasında olumsuz görüntülere izin verilmedi.

BURSA (İGFA) - Osmangazide yaşayan vatandaşlar, bayram namazının hemen ardından kurbanlarını kesmek için Osmangazi Belediyesi tarafından belirlenen kesim yerlerine gitti. Haftalar öncesinden alt yapıları hazırlanan 19 farklı noktada, Türkiye’ye örnek olabilecek kurban kesimi gerçekleşti.

Modern kapalı pazar alanlarında huzur içerisinde ibadetlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve belediye ekiplerine hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Kurban kesim yerlerine belediye tarafından musluklar yerleştirilerek vatandaşların su ihtiyaçları giderildi. Ayrıca pazar alanlarında hazır bekletilen su tankerleri sürekli yıkama çalışması yaparken, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de çöp konteynırları ile kurban atıklarını topladı. Ekipler, kesim yapan vatandaşlara kurban atıklarını koymaları için çöp poşeti dağıttı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Kurban Bayramı için tüm tedbirleri aldıklarını, 980 personel ve 112 aracın bayram süresince vatandaşların hizmetinde olacağını hatırlattı. Her yıl olduğu gibi bu bayram da vatandaşlarımız için tüm imkanlarımızı seferber ettiklerini belirten Başkan Dündar, "Kötü görüntülerin önüne geçmek adına ekiplerimiz kesintisiz çalışıyor. Kurban ibadetlerini yaparken hemşehrilerimizin yanında oluyoruz. Allah, kesilen kurbanlarımızı kabul etsin" dedi.


İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler İşte hazımsızlığa iyi gelen besinler
Başkan Yazıcı’dan tarafsızlık ve dürüstlük yemini Başkan Yazıcı’dan tarafsızlık ve dürüstlük yemini
Gürün’den personele veda ziyaretleri Gürün’den personele veda ziyaretleri
Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli Başkan Aktaş’a Gürsu’da sevgi seli
Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı Mudanya'da 'seçim güvenliği' toplantısı