Bursa Osmangazi Fetih Müzesinde moda rüzgarı


Gündem 2.11.2021 18:30:00 0
Bursa Osmangazi Fetih Müzesinde moda rüzgarı

Mimarisi ve atmosferiyle binlerce ziyaretçiyi büyüleyen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, son olarak Şehr-i Sultan Emelya Houtcoture defilesine ev sahipliği yaptı.

BURSA (İGFA)- Bu yıl ‘Panorama 1326 Bursa’da, 4.'sü düzenlenen Bursa Fashion Week final programında ünlü modacı Yaşariye Doğan’ın Şehr-i Sultan Emelya Houtcoture defilesiyle ziyaretçilerine renkli bir gece yaşattı.

Müzenin tarihi dokusuyla bütünleşen konsept defilede Osmanlı dönemine ait doku, renk ve ihtişam anlatılırken, sergilenen 35 tasarım adeta göz kamaştırdı.

Zeki Müren’in sahne kostüm tasarımcısı Muzaffer Çaha, katılımcıları tarihi bir yolculuğa çıkaran defilenin açılış konuşmasını yaptı. Çaha, “Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, beni gerçek anlamda heyecanlandırdı. Bu defile, Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan tarihi Bursa’ya çok yakıştı" dedi.

Koleksiyon sahibi Yaşariye Doğan ise tekstil şehri Bursa’nın çok önemli bir unvan taşıdığını söyleyerek, “Bursa Fashion Week-4 tasarım yarışmasında birbirinden kıymetli jüri üyelerimiz, ‘Kozanın İpeğe Yolculuğu’ temalı 170 başvuruyu değerlendirerek 18 finalist belirledi. 31 Ekim’de yaptığımız finalle de kazanan isimlere çeşitli ödüller verildi" dedi. 

 


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı