Bursa Osmangazi pandemide can dostları unutmadı


Gündem 28.07.2021 12:30:00 0
Bursa Osmangazi pandemide can dostları unutmadı

Pandemi döneminde temizlik, dezenfeksiyon ve sosyal destek çalışmalarıyla salgına karşı örnek bir mücadele ortaya koyan Osmangazi Belediyesi, bu süreçte sokak hayvanlarını da unutmadı. 16 aylık süreçte ilçenin çeşitli noktalarına tonlarca kuru mama bıraktı.

BURSA (İGFA) - Türkiye’de ilk korona virüs vakasının görüldüğü 13 Mart 2020 tarihinden itibaren uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve insanların salgından korunmak adına evlerinde kalmaları, sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Boş kalan cadde, sokak ve meydanlarda yiyecek bulmakta zorlanan can dostlara yardım eli uzatan Osmangazi Belediyesi, sahipsiz hayvanların aç kalmamaları için her gün düzenli olarak ilçenin farklı noktalarına kuru mama ve su bıraktı.

Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 16 aylık pandemi sürecinde toplam 116 ton kuru mama dağıttı. Osmangazi Belediyesi tarafından sahipsiz köpeklerin kış aylarını tok geçirmeleri için tarafından Uludağ yolu üzerinde beş farklı noktaya yerleştirilen beslenme odakları mama ile dolduruldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, pandemi döneminde vatandaşların yanı sıra sokak hayvanlarının da olumsuz etkilenmemesi için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Sokak hayvanları için yıl boyunca rutin olarak yaptığımız çalışmaları pandemi sürecinde yoğun bir şekilde sürdürdüklerini kaydeden Başkan Dündar, "Ekiplerimiz, Osmangazi’nin birçok noktasına düzenli olarak yiyecek ve su bırakarak, sahipsiz hayvanları besliyor. Yaralı ve hasta hayvanlarımızı sağlığına kavuşturuyoruz. Vatandaşlarımız merak etmesin, can dostlar bize emanet” dedi.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı