Bursa Osmangazide 1 Milyon Fidan ormana dönüşüyor


Gündem 18.10.2021 16:00:00 0
Bursa Osmangazide 1 Milyon Fidan ormana dönüşüyor

Bursada Osmangazi Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘1 Milyon Fidan’ kampanyası kapsamında toprakla buluşan fidanlar ormana dönüşüyor.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın kaybolmaya yüz tutmuş olan ‘Yeşil Bursa’ kimliğinin yeniden kazanması, çevre ve doğa bilincinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla 10 yıl önce başlatılan  ‘1 Milyon Fidan’ kampanyası meyvelerini vermeye başladı.

Osmangazi'de Avdancık, Seçköy, Selçukgazi Mahalleleri’nde ağaçlandırılan bölgede incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘Yeniden Yeşil Osmangazi, Yeniden Yeşil Bursa’ sloganıyla 10 yıl önce başlattıkları kampanyanın hedefe büyük ölçüde ulaştığını söyledi.

Bursa’nın yeşilini korumak ve geleceğe taşımak adına önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Dündar, Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliğinde fidan dikim kampanyası başlattıklarını ifade ederek, "10 yıl önce fidan dikilen alanların bugün ormana dönüştüğünü görüyoruz. Yeniden Yeşil Bursa hedefiyle başlattığımız bu çalışmaları Osmangazi Belediyesi olarak sürekli takip ediyoruz. Gerek şehir merkezinde, gerekse şehir dışındaki boş alanlarda ağaçlandırma çalışması yaparak, yeniden Yeşil Bursa’yı geleceğe taşıyacağız. Bizler gelecek nesillerin daha sağlıklı ve yeşil bir Bursa’da yaşamalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı