Bursa Osmangazide Ahmed Cevdet Paşa Sempozyumu yapılacak


Gündem 28.10.2021 15:00:00 0
Bursa Osmangazide Ahmed Cevdet Paşa Sempozyumu yapılacak

Osmanlı düşünce ve siyaset dünyasının öncü isimlerinden olan Ahmet Cevdet Paşa’nın hayatı ve eserlerinin ele alınacağı “Uluslararası Ahmed Cevdet Paşa Sempozyumu” Osmangazi Belediyesinde yapılacak. Sempozyum TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da katılımıyla 30 Ekim Cumartesi günü Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleşecek.

BURSA(İGFA)-Osmangazi Belediyesi, kültürel değerleri yaşatmaya yönelik düzenlediği etkinlikler ile tarihe ışık tutmaya devam ediyor. Bugüne kadar birçok önemli sempozyumun gerçekleştiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, 30 Ekim Cumartesi günü “Uluslararası Ahmed Cevdet Paşa Sempozyumu”na ev sahipliği yapacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un himayelerinde saat 12.00’de protokol konuşmalarıyla başlayacak olan sempozyumda birbirinden değerli akademisyenler, Osmanlı hukuk sisteminde en önemli gelişmelerden biri olan Mecelle-i Ahkam-ı Adliye’nin hazırlanmasında büyük gayreti olan Ahmed Cevdet Paşa hakkında bildiri sunacak.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı
Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü
RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi