Bursa sivrisinekle mücaleye Kestel’den başladı


Gündem 5.06.2021 11:00:00 0
Bursa sivrisinekle mücaleye Kestel’den başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında halk sağlığını tehdit eden en önemli faktörlerinden biri olan sivrisinekle mücadele çalışmalarının startını Kestel ilçesinde verdi.

BURSA (İGFA) - Bursada özellikle yaz aylarında önemli bir halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıkan sinekle mücadele çalışmalarını da 17 ilçede tek elden yürüten Büyükşehir Belediyesi, bu sayede salgın hastalıklara sebep olabilecek sıtma hastalığı, kırım kongo kanamalı ateşi, batı nil virüsü, zika virüsü gibi hastalıklara karşı koruyucu tedbirleri de alıyor.
Sivrsinekle mücadele çalışmasının startını Kestelden veren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,
amfibik aracı kullanarak Mandıras Deresi’ne inip, bizzat ilaçlama faaliyetine katıldı. Başkan Aktaş, Bursa’nın her anlamda sorunsuz bir yaz geçirmesi için canla başla çalıştığını söyledi.
Bursa genelinde 48 bin 540 adet sivrisinek üreme kaynağı ve 96 bin 736 çöp konteyneri, 2194 ağır, gübrelik, hayvan pazarı, Pazar alanı, kesimhane ve çöp depolama alanı gibi karasinek üreme kaynağı, 3 bin 603 çocuk oyun alanı, mesire alanı ve dinlenme alanı düzenli olarak ilaçlandığı, Mart ayı başından itibaren 337 adet araç ve ilaçlama ekipmanı ve 231 personelle yoğun bir şekilde sürdürüldüğü kaydedildi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı