Bursa Yıldırım Belediyesi ulaşımı kolaylaştırıyor


Gündem 3.11.2021 15:30:00 0
Bursa Yıldırım Belediyesi ulaşımı kolaylaştırıyor

Bursaya bağlı Yıldırım Belediyesi, ulaşımı kolaylaştırmak ve trafik yoğunluğunu azaltmak için yol yapımı ve yenileme çalışmalarına devam ediyor.

BURSA (İGFA)- Yıldırım Belediyesi, 2019 yılında 19 bin 551 metrekare, 2020’de 9 bin 846 metrekare yeni ulaşım aksı ilçeye kazandırırken, 2021’in ilk 10 ayında da 19 bin 108 metrekarelik yeni yol açtı. Bunun yanında 2021 yılında yol yenileme ve bakım çalışmalarında 23 bin 345 ton asfalt kullandı.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Şehirlerimiz yıllarca plansız bir şekilde büyüdü. Bu durum bir dizi sorunu beraberinde getirirken trafik yoğunluğu şehirlerimizin başlıca problemi haline geldi. ilçemize yeni ulaşım aksları kazandırmak için çoğunlukla mevcut yapıları yıkmak ve  kamulaştırma yapmak zorunda kalıyoruz" dedi.

Başkan Yılmaz, "Ankara Yolu Caddesi’ne alternatif oluşturan Erdoğan Caddesi’ni ve 2 Cadde'yi, Türkmenbaşı Caddesi üzerinden Esenevler Kavşağı'na bağlayarak, Ankara Yolu ve Polis Okulu Kavşağı'ndaki yoğunluğu azaltacağız. Yine çalışmalarını sürdürdüğümüz Yunus Emre Bulvarı'nı Özdilek Caddesi'ne bağlayacak 35 Metrelik yol tamamlandığında önemli bir alternatif olacak" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Ece Seçkin sınırlarını aştı! Ece Seçkin sınırlarını aştı!
'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak 'Asansör İstanbul' ilk kez Mayıs'ta kapı açacak