Bursa Yıldırımda Cumhuriyet coşkusu zirve yaptı


Gündem 30.10.2021 16:00:00 0
Bursa Yıldırımda Cumhuriyet coşkusu zirve yaptı

Cumhuriyet’in 98’inci yıl dönümü Bursanın Yıldırım ilçesinde coşkuyla kutlandı.

BURSA (İGFA) - Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlama programına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, Yıldırım Belediyesi Meclis Üyesi İhsan Bilgili ve çok sayıda vatandaş katıldı. Protokolün ve vatandaşların, öğrenciler tarafından hazırlanan ‘29 Ekim Resim Sergisi’ni gezmesiyle başlayan kutlama programı; ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlenen resim yapma ve şiir okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle devam etti.

Türk Milleti’nin, tüm imkânsızlıklara rağmen dünyanın en güçlü devletlerini dize getirdiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bundan tam 98 yıl önce Anadolu’ya yeniden mührümüzü vurduk. Milletimizin iman, cesaret ve fedakârlığıyla zafere ulaşan bağımsızlık mücadelemiz, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlanmıştır. Bugün; tıpkı 98 yıl önceki ruh ve imanla, Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar yaşatacağımıza olan inancımızı bir kez daha haykırıyoruz” diye konuştu.

Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk'in Samsun'da yaktığı kurtuluş ve Cumhuriyet meşalesinin gençlerin bayrağı devralmasıyla beraber hiç sönmeden yandığını belirtti.

AK Parti Bursa milletvekili Atilla Ödünç ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a teşekkürlerini sundu. Program, Yıldırım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun vermiş olduğu Türk Halk Müziği Konseri ile sona erdi.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı