Bursa Yıldırımda istihdam seferberliği

Bursada Yıldırım Belediyesi, istihdama katkı sağlamak amacıyla düzenlediği programlarda iş arayan da, iş veren de oldukçu memnun.


Gündem 27.09.2021 16:00:00 0
Bursa Yıldırımda istihdam seferberliği

BURSA (İGFA) - Bursa'nın Yıldırım ilçesinde ekonomik yönden geliştirmek ve vatandaşların refah seviyesini yükseltmek için çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi; iş arayan vatandaşlar ile işvereni buluşturarak istihdama katkı sağlıyor. Bu kapsamda, Yıldırım İŞKUR Hizmet Merkezi ile birlikte ‘Yıldırım İstihdam Buluşması’ programını düzenleyen Yıldırım Belediyesi, 12 tekstil firmasını iş arayan vatandaşlarla buluşturdu.

Tekstil sektöründe, 700’e yakın kişinin işe girme imkânı yakalayabileceği programda, usta makineci, modelist, kalıp tasarımcısı ve kalite kontrol gibi mavi yaka personelinin yanı sıra ön muhasebe, üretim şefi, üretim sorumlusu gibi beyaz yaka personel alımı da yapılacak.

Yıldırım’da işsizliği azaltmak ve vatandaşları istihdama kazandırmak için ciddi mesai harcadıklarının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, proje kapsamında ilçedeki vatandaşları işverenlerle görüştürüp istihdama kazandırdıklarını söyledi. Yıldırım Sosyal İnovasyon Merkezi’mizde ücretsiz teknik eğitimlerin devam ettiğini kaydeden Başkan Yılmaz, "Nitelikli ara eleman yetiştirilmesine destek olmak amacıyla kursiyerlerimize beceri kazandırıyoruz ve sonrasında kurumlarla yaptığımız işbirliği ile öğrencilerimizi işe yerleştiriyoruz” dedi.

Edinilen bilgiye göre, 2021 yılının ilk 8 ayında 37 bin 918 vatandaşımız iş başvurusunda bulunurken, bunlardan 4 bin 489’unu işe yerleştirildiği, İstihdam Merkezi’ne Ağustos ayında başvuru yapan 5 bin 121 kişiden 743’ünün Yıldırım Belediyesi aracılığıyla istihdama kazandırıldığı kaydedildi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu