Bursa Yıldırımda, Tanpınar anılacak


Gündem 28.10.2021 14:30:00 0
Bursa Yıldırımda, Tanpınar anılacak

Yıldırım Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın önde gelen yazarlarından Ahmet Hamdi Tanpınar’ı, vefatının 60’ıncı yıldönümünde düzenleyeceği bilgi şöleni ile anıyor.

BURSA(İGFA)- Bursa’nın 2022 Yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olması münasebetiyle tertip edilen ‘60 Yıl Sonra Ahmet Hamdi Tanpınar Bilgi Şöleni’ Yıldırım Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin ev sahipliğinde yapılacak. ‘Tanpınar’ın Hayatı’, ‘Tanpınar ve Bursa’, ‘Tanpınar ve Şiir’, ‘Tanpınar ve Deneme’, ‘Tanpınar’ın Hikaye ve Romanları’, ‘Tanpınar’da Şehir ve Medeniyet’, ‘Tanpınar ve Siyaset’, ‘Tanpınar ve Akademi’, ‘Tanpınar’da Kültür, Gelenek ve Modernleşme, Önemli Tarihler’ konu başlıklarının işleneceği sempozyuma, Türkiye’nin dört bir yanından bu alanla ilgili çalışması olan önemli isimler katılacak.

14- 16 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek şölen, üç gün sürecek ve sempozyumda sunulan  bildiriler bir kitapta toplanıp yayımlanacak.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı