Bursa Yıldırımda "Tarihi Osman Fevzi Efendi Köşkü" yaşam merkezi olacak


Gündem 25.10.2021 15:30:00 0
Bursa Yıldırımda

Yıldırım Belediyesi, 19 Yüzyılda Müslüman Türk iş insanlarının kurduğu ilk ipek tesisi olan Osman Fevzi Efendi İpek Fabrikası’nın köşkü, restore ediyor. Köşk, kültürel ve sanatsal faaliyetler veren sosyal yaşam merkezi olarak hizmete açılacak.

BURSA(İGFA)-  Restore çalışamlarına başlanan tarihi yapı, Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi olarak Bursa’ya hizmet verecek. Tarihi köşk için Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın katıldığı Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi Raspa açılış töreni düzenlendi. 

Değerlerin şehri Yıldırım diyerek konuşmasına başlayan Başkan Yıldırım, "Açacağımız Sosyal Yaşam Merkezi ile hem Osman Fevzi Efendi’nin adını yaşatacağız hem de vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebileceği bir mekânı hizmete sunmuş olacağız. Ayrıca burada hayata geçireceğimiz kültürel ve sanatsal faaliyetler ile geçmişi geleceğe bağlayacağız. Aslına sadık kalarak ve tarihi dokusunu koruyarak ayağa kaldıracağımız tarihi yapıyı, Bursa’nın kültür, sanat ve sosyal hayatına önemli katkılar sunacak bir merkez haline getireceğiz.

Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi binamız 4 bin metrekarelik bir arsa üzerine kurulu, 350 metrekare tabanlı 4 katlı bir bina. Giriş katı ve bahçesiyle sosyal tesis olacak şeklinde hizmet vereceğimiz mekânın üst katlarında da sergi ve toplantı salonları yer alacak. Bu mekânı inşallah Eylül ayında vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız” ifadelerini kullandı.


Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Başkan Büyükkılıç’tan çiftçiye 18 milyon TL'lik destek Başkan Büyükkılıç’tan çiftçiye 18 milyon TL'lik destek
Küflenen ekmeği tüketmeyin! Küflenen ekmeği tüketmeyin!
Kocaeli'de Yakup Altun Stadında sentetik çim serimi Kocaeli'de Yakup Altun Stadında sentetik çim serimi
Bursa'da ücretsiz tiyatro gösterimi Bursa'da ücretsiz tiyatro gösterimi