Bursa Yüksek İhtisasta kornea nakilleri başladı

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde pandemi süresince ara verilen kornea nakillerine tekrar başlandı.


Gündem 5.03.2021 13:30:00 0
Bursa Yüksek İhtisasta kornea nakilleri başladı

BURSA (İGFA) - Yeni normalleşmeye birlikte Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer Ek Binası, kornea nakillerine uygun hale getirilirken, tek kişilik odalar ve ameliyathaneler de düzenlendi.

Pandemi döneminde kornea nakillerini daha seyrek almak durumunda kaldıklarını belirten Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ayşe Balıkçı, bu hafta itibariyle tek kişilik odalardaki hastalardan öncelikle PCR testi alarak ve riske girmelerini önleyerek, ameliyatlara başladıklarını belirtti.

Merkezin yeniden aktif edilmesiyle şimdiden üç hastaya kornea naklini başarıyla gerçekleştirdiklerinin altını çizen Op. Dr. Balıkçı, "En kısa sürede listemizde bulunan Bursa ve civarındaki hastalarımızı da uygun şartlar altında kornea nakli yaparak, sağlıklarına kavuşturmayı umuyoruz” dedi.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Levent Özdemir ise ”Hastanemizde 2013 yılında kurulan Göz Bankası sadece Bursa’nın değil bölgemizdeki kornea nakli ile ilgili ihtiyaca cevap veriyor. Göz bankamızda aylar yada haftalar içinde nakil olma imkanı var. Kurulduğundan bu zamana kadar toplam 547 kornea nakli gerçekleşti" dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı