Bursada 6 ilkokulda uluslararası araştırma yapılacak

Bursada 6 okul ve 8 şubede eğitim gören toplam 209 öğrenci için 14-28 Haziran 2021 tarihleri arasında uygulanacak olan Uluslararası Okuma Becerilerinde Gelişim Araştırmasına (PIRLS) yönelik hazırlıklar devam ediyor.


Gündem 18.04.2021 10:30:00 0
Bursada 6 ilkokulda uluslararası araştırma yapılacak

BURSA (İGFA) - PIRLSe yönelik hazırlıklar kapsamında, Bursada araştırmaya katılan Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya ve Harmancık ilçelerinde bulunan 6 okul ve 8 şubede eğitim gören 209 öğrenciye yönelik hazırlıklar, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından yürütülüyor. İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri ve araştırmaya katılacak okullar; Bursa ÖDM İl Koordinatörü Mahmut Karakaya, Bursa ÖDM Ekip Sorumlusu Volkan Çırakoğlu ve ekip üyeleri tarafından ziyaret edilerek PIRLS 2021 ile ilgili farkındalık çalışmaları yapıldı.

Uluslararası Eğitim Araştırmaları Değerlendirme Kurulu (IEA) tarafından, üye ve diğer katılımcı ülkelerde 5 yıllık döngüler hâlinde uygulanan bir tarama araştırması olan PIRLS, 4. sınıf öğrencilerinin farklı metin türlerinde okuduğunu anlama becerilerini ve okuma alışkanlıklarını ortaya koymayı amaçlıyor. Türkiyenin de içinde bulunduğu 50 ülkede yapılacak uygulamaya Bursanın da dahil olduğu 48 il ve 192 okul uygulamaya katılacak. 


Bursa İnegöl'deki yangın kontrol altında Bursa İnegöl'deki yangın kontrol altında
Konya'da KOSKİCBS ile akıllı altyapı güçleniyor Konya'da KOSKİCBS ile akıllı altyapı güçleniyor
Bursa Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama Bursa Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama
İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması İzmir Karabağlar'da Köy Enstitüleri buluşması
Düzce Konuralp Antik Kent sporcuları ağırladı Düzce Konuralp Antik Kent sporcuları ağırladı