Bursada 6 parti Yunuseli Havalanına tek ses oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Yunuseli Havaalanı arazisinde yapılaşmaya hazırlanması muhalefetteki 6 partiyi bir araya getirdi. Yunuseli Platformu adı altında CHP, İYİ Parti, Saadet, Demokrat, Gelecek ve Devanın Bursa İl Başkanları ortak açıklama yapara


Gündem 3.02.2021 16:30:00 0
Bursada 6 parti Yunuseli Havalanına tek ses oldu

BURSA (İGFA) -   Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Yunuseli Havaalanı arazisinde yapılaşmaya hazırlanmasına Yunuseli Platformu tepki gösterdi. Platform adı altında Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca, Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan, Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Deva Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz’ün ortak imzasıyla yayınlanan ortak bildiride, bin 400 dönümlük havaalanı arazisiyle ilgili kamuoyuna sızan vahim yapılaşma iddiaları gündeme taşıdı.

Ortak açıklamaya, CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, İYİ Parti Grup Başkanı Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ilçe başkanları, partilerin belediye meclis üyelerinin yanı sıra 6 partinin örgütünden yönetici ve üyelerin de destek verdi.  

“HAVAALANI ARAZİSİ, BURSA HALKININ ORTAK MALIDIR”

Yunuseli Havaalanı’nın arazisi, Bursa halkının maddi manevi katkılarıyla edinildiğine dikkati çeken platform üyeleri, söz konusu arazi üzerinde Bursalıların görüşleri alınmadan, vatandaşa sorup danışmadan tasarrufta bulunulması doğru olmadığını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kullanımına bırakılan 750 dönümde yoğun yapılaşma projesinin gerçekleştirileceği iddiası son derece vahim olduğunun altını çizen platform üyeleri, havaalanının tamamı yeşil alan olarak Bursa halkının ortak kullanımına açılmasını istediler.

Açıklamada hükümet yetkililerini ve bu şehrin yönetenlerini uyaran Yunuseli Platformu, konuyla ilgili protesto faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi. 

"HATADAN VAZGEÇİLMELİ, YENİ DOĞANBEYLER YAPILMAMALI"

Öte yandan, ortak açıklama sonrasında yapılan konuşmalarda söz alan son yerel seçimlerde Millet İttifakı olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Mustafa Bozbey de, kent yöneticilerinin bu alanları Bursalılara doğal alanlar olarak kazandırmak zorunda olduğunu söyledi. "Betona hayır, yeşile evet taahhüdünü Bursalılara vermek zorundadırlar" diyen Bozbey, "Bu kent merkezinde yaşayan yaklaşık 2,5 milyon insanın hakkıdır. Doğacak çocuklarından hakkıdır. İnanıyorum ki bu yapılan hatadan vazgeçilecek, yeni Doğanbeyler oluşmayacak" diye konuştu.





ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı