Bursada akaryakıt istasyonlarında sıkı denetim


Gündem 1.11.2021 14:30:00 0
Bursada akaryakıt istasyonlarında sıkı denetim

Bursada il sınırları içerisinde 2. Sınıf Gayrisıhhi müessese sınıfındaki tüm akaryakıt, LPG ve CNG satış istasyonları, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından, çevre ve yangın risklerine karşı denetleniyor.

BURSA (İGFA) - Bursa'da mevcut yaklaşık 385 adet akaryakıt, LPG ve CNG satış istasyonu bulunuyor. 2020 yılı sonlarında başlayan yangın önlemlerine yönelik incelemelerinin Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhangazi, İznik, Yenişehir, İnegöl, Orhaneli, Büyükorhan, Keles, Harmancık ilçelerindeki 1.etap çalışması tamamlandı.

Tespit edilen eksikliklere ilişkin bu istasyonların Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına müracaat etmeleri ve itfaiye raporları almaları sağlanıyor. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Mudanya, Kestel ve Gürsu ilçelerinde de 2.etap çalışması devam ediyor.

Şu ana kadar yapılan 100’e yakın denetim sonucunda, 60’a yakın işletmede yangın önlemlerine yönelik gerekli tedbirler aldırtıldı. Gerekli önlemleri almayan işletmeler için ise, mevzuat gereği faaliyetten men edilmesi ve idari para cezası işlemleri uygulanıyor. Denetim faaliyetleri ile birlikte akaryakıt istasyonu yetkilileri çevre ve halk sağlığının korunmasıyla ilgili bilgilendirilmekte ve vatandaşlara daha sağlıklı ve güvenilir hizmet verilmesi yönünde gerekli tedbirleri almaları sağlanıyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği