Gündem

Gündem Haberleri

Bursada eğitime sportif destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi, spor salonu bulunmayan 10 okulda yaptığı düzenlemelerle toplamda 1268 metrekarelik spor alanı oluşturdu.


Gündem 16.04.2021 10:30:00 0
Bursada eğitime sportif destek
BURSA (İGFA) -  Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 6 ilçedeki toplam 10 okul modern spor alanlarına kavuştu. Proje kapsamında Yıldırım Yiğitler Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, Yıldırım Karapınar İmam Hatip Ortaokulu, Yıldırım Şehit Harun Arvas Ortaokulu, Osmangazi Yunuseli Şehit Gürcan Ulucan İlkokulu, Osmangazi Şehit Murat Atsen İlkokulu, Osmangazi Mehmet Aker İlkokulu, Nilüfer Işıktepe Rüveyde Dörtçelik Ortaokulu, Yenişehir Özel Eğitim Uygulama Okulu, Gürsu Şehit Sefa Uzun İlkokulu ve Orhaneli Şehit İbrahim Gür Ortaokulu’na ortalama 100’er metrekarelik spor aktivite alanı kazandırıldı.
Toplamda 250 saat süren çalışma ile bin 268 metrekare tatami minder döşemesi yapılırken, 30 galon boya kullanılarak ortalama bin 500 metrekare alan boyaması gerçekleştirildi. Alanların spor yapılabilmeye uygun hale getirilmesi çalışmalarının yanında ihtilaçlar doğrultusunda söz konusu okullara spor malzemeleri de verildi.  
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gençlerin teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere zararlı alışkanlıklardan uzak kalması ve zamanlarını daha sağlıklı etkinliklerde değerlendirmeleri için sürekli farklı etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimize farklı imkânlar sunmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Aktaş, gerçekleştirilen bu proje ile sadece okul saatlerinde ortalama 5 bin öğrencinin ve dolaylı olarak 10 bin çocuğun spor aktivitesi yapmasının sağlanacağını söyledi.

Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar