Bursada Esentepeli kadınlar yeni mekanlarına kavuştu

Bursada Nilüfer Belediyesi’nin Esentepe Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği’ne tahsis ettiği yeni mekan, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Gündem 29.09.2021 16:00:00 0
Bursada Esentepeli kadınlar yeni mekanlarına kavuştu

BURSA (İGFA) - Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamın içinde aktif rol almasını destekleyen, bu amaçla kadınların dernek çatısı altında örgütlenerek, birlikte üretimde bulunmalarını da teşvik eden Nilüfer Belediyesi’nin, bu çalışmalar kapsamında Esentepe Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği’ne kazandırdığı dernek binası törenle hizmete açıldı.

Nilüfer’de bulunan 34 kadın derneğiyle iş birliği yaparak üretimlerini, ekonomik kazanca dönüştürmelerine katkıda bulunan Nilüfer Belediyesi, mekan sorunu olan 10 derneğe de prefabrik binalar yaparak tahsis etmişti. Kadınların her türlü çalışmalarını sürdürecekleri şekilde tasarlanan ve mutfağı, yönetim ofisi, etkinlik alanı olmak üzere toplam 100 metrekarelik alana sahip prefabrik binayı teslim alan derneklerden Esentepe Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği, dernek binasını törenle hizmete açtı.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş’ın da katıldığı törene, Esentepeli kadınlar yoğun ilgi gösterdi.  Kadın derneklerine olan desteğin her zaman süreceğini vurgulayan Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, Esentepe Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği’nin aktif bir şekilde çalışmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Türk kadınının güçlü ve üretken olduğuna dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin de, kadınların, çalışmalarını kooperatif ya da dernekle taçlandırmalarının sevindirici olduğunu ifade etti.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı