Bursada Keles evsel atıktan kurtulacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay Orhaneli’de hizmete açılan katı atık aktarma istasyonunun bir benzerini Keles’e kazandırıyor.


Gündem 10.10.2021 16:30:00 0
Bursada Keles evsel atıktan kurtulacak

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, 29 vahşi çöp depolama alanından 25’ini kapatarak ilçelerdeki önemli bir çevre sonunu ortadan kaldırdı. Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles ilçelerinde de vahşi çöp depolama sahalarıyla ilgili köklü çözüm üreten Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli’de yapımı tamamlanan Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonu’nu geçtiğimiz ay hizmete açmıştı. Benzer bir projeyi Keles’in Kirazlı Mahallesi’nde de hayata geçiren Büyükşehir Belediye, inşaat çalışmalarına hız verdi.

Yılsonuna kadar tamamlanması hedeflenen proje ile Keles ilçesinde toplanan günlük yaklaşık 15 ton evsel katı atık, istasyonda treyler araçlara alınacak. Yere tek bir çöp bile değmeyecek proje ile atıklar, Yenikent Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’na nakledilecek. Böylece hem trafik yükü azalacak hem de daha düşük karbon salınımı ile hava kirliliği azalacak. Bu işlem sonucunda koku ve çevre kirliliği gibi istenmeyen durumlar oluşmayacak.

Dağ ilçelerinde kalkınmanın hayvancılık ve eko-turizmle sağlayacağını, turizm için de öncelikle çevre yatırımlarının büyük önem taşıdığını dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yıl sonuna kadar tamamlayacakları proje ise Keles'in de evsel katı atık sorunundan tamamen kurtulacağını söyledi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı