Bursada Tarım personeline gıda hijyeni eğitimi

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” kapsamında, il ve ilçe müdürlüklerinde çalışan personele Su Ürünleri Kontrol ve Denetiminde Gıda Hijyeni Eğitimi verildi.


Gündem 3.04.2021 17:00:00 0
Bursada Tarım personeline gıda hijyeni eğitimi

BURSA (İGFA) - Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hizmet içi eğitimle personelini Su Ürünleri Kontrol ve Denetiminde Gıda Hijyeni konusunda bilgilendirdi. 

Eğitimde bir konuşma gerçekleştiren İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, su ürünleri sektörünün günden güne büyüyen Türkiye’nin önde gelen sektörlerinden birisi olduğunu belirterek, "Türkiye’nin 2023 hedeflerine 2019 yılı sonunda ulaşan tek sektör. Bu sektörü Bursa’da geliştirmek istiyoruz. İlimizde geçtiğimiz yıl bir önceki yıla sektördeki üretim rakamlarımız yüzde 30 civarında büyüdü. Sektörü hak ettiği yere taşıyacağız" dedi.

Sektördeki iş yerlerinin hem nitelik, hemde sağlık açısından yeterli ve kaliteli olmasıda son derece önemli olduğunu kaydeden Müdür Aygül, "Vatandaşlarımızın su ürünleri ile ilgili maddeleri tüketip alırken daha hijyenik ortamlarda bu ürünleri bulabilmeleri gerekiyor. Bu kursun da bu anlamda önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu vesileyle kursun başarılı olmasını temenni ediyor, kursun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı