Bursadan Kızılay’a mobil bağış


Gündem 3.11.2021 15:30:00 0
Bursadan Kızılay’a mobil bağış

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılay’ı Bursa Şubesi’ne iki adet otobüs bağışladı.

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, biri Tarım AŞ tarafından, diğeri de Kestel Belediyesi tarafından Türk Kızılayı'na iki adet otobüs bağışında bulundu.

Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirmeye devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan her türlü sosyal sorumluluk projelerinde de başı çekmeye devam ediyor.

Mobil kan alımlarında kullanılacak otobüslerden biri de Tarım AŞ tarafından kan alımına gerekli cihazlarla donatıldı. İkinci otobüsün donanımını Kestel Belediyesi üstlenirken, araçlar düzenlenen törenle Kızılay’a teslim edildi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof.Dr. Murat Tutanç, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile Kızılay çalışanları ve bağışçılar katıldı.

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da şuan da bile hastanelerde şifa bekleyen, kan bekleyen insanlar olduğunu hatırlatarak, Kızılay’ın yıllardır bu konuda önemli bir işlevi yerine getirdiğini kaydetti. Yaralı askerlere ve hastalara yardım cemiyeti olarak kurulan Kızılay’ın bugün dünyanın dört bir tarafında dinine, diline, ırkına bakmadan tüm mazlum coğrafyalara uzanan bir el haline geldiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Sürecin bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim. Şu an belki kana ihtiyacımız olmayabilir ama bir gün hepimizin Kızılay'la yolu kesişebilir, ihtiyacımız olabilir. Bu kendimiz de olabiliriz ve ya Allah göstermesin bir yakınımız da olabilir. Dolayısıyla da böyle bir organizasyona destek vermek bizim için büyük bir onurdur, şereftir. İnşallah temennimiz ve duamız hiç kan ihtiyacı olmasın ama Kızılay kan toplamaya, yardım etmeye, mazluma, yardıma ihtiyacı olanlara en uzatmaya devam etsin. Biz de bu sürece destek olmaya, katkı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can da toplam kan bağışların yüzde 60’a yakınının mobil araçlarla toplandığını hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bağışın büyük anlam ifade ettiğini vurguladı.  Kızılay Bursa Şubesi’nin eski başkanı olan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da, mobil araçların küçümsenmemesi gerektiğini belirterek, hedefleri gerçekleştirme noktasındaki prosedürlerin yerine getirmesi ve tamamlaması noktasında mobil araçların önemine dikkati çekti. 

İLK KAN OLİMPİYAT MADALYALI İLGÜN'DEN

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri teslimi yapılan mobil kan alma aracının içini gezdi. Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün Efeler Ligi’nde mücadele eden voleybolcuları ve Olimpiyat madalyalı Tekvandocu Hatice Kübra İlgün de mobil araçta ilk kan bağışında bulunan isimler oldu.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı