Bursadan vebal almayın çağrısı!

Bursada COVID-19 vaka sayılarının artışına yönelik açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, "vebal almayın" çağrısında bulundu.


Gündem 13.10.2021 10:30:00 0
Bursadan vebal almayın çağrısı!

BURSA (İGFA) - Bursa İl Sağlık Müdürü Dr.Fevzi Yavuzyılmaz, COVID-19 vaka sayılarının artışına yönelik açıklamalarda bulundu. Bursa'daki vaka yoğunluğunun arttığına dikkat çeken  Dr. Yavuzyılmaz, vaka sayılarını aşağıya çekmek için öncelikle aşı olmayan ya da tüm dozlarını tamamlamayan vatandaşlarımızın aşı olması ve hep birlikte kurallara uyulması gerektiğini söyledi.

Daha önce vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun tedbirlere uyması sayesinde ildeki vaka sayılarının Türkiye ortalamasının çok çok altında seyrettiğini vurgulayan Dr. Yavuzyılmaz, vatandaşların maske takma konusunda rehavete kapıldıklarını gördüklerini belirterek, "Sosyal mesafe kurallarına uyulmadığına üzülerek şahit oluyorum. Sosyal medyada çıkan asılsız yazılara itibar ederek aşı olmaktan çekinen bir kesim var. Aşı ve etkileri konusunda yüzlerce bilimsel çalışma yapılıyor. Yetkin kurumların onayından sonra kullanıma veriliyor. Hiç kimse sosyal medyadaki yalan yanlış bilimsel gerçeklikten uzak açıklamalara itibar etmemeli " dedi.

VEBAL ALMAYIN

Türkiye'de aşı ile önlenebilir bulaşıcı hastalıkları engellemeyi, dolayısıyla bu hastalıkların neden olduğu ölümleri ya da kalıcı sekelleri önlemek amacıyla uzun yıllardır aşılama programlarının başarılı bir şekilde uygulandığını kaydeden Dr. Yavuzyılmaz, aşılanma yolu ile bireylerde bağışıklık sağlanabileceğine dikkati çekerek, "Bu sayede kişi hastalıktan korunurken, aynı zamanda toplumsal bağışıklık sağlanır. Toplumda aşılı bireylerin sayısı arttıkça, aşılanmamış bireylerin hastalık etkeni ile temas olasılığı ve hastalığın o toplumda görülme sıklığı azalır. Dolayısıyla aşılanmamış her bir kişi, henüz aşılanma dönemine erişmemiş ya da aşılanması henüz tamamlanmamış kişiler için risk teşkil etmektedir. Bu kişi babanız, anneniz, kardeşiniz veya arkadaşınız olabilir. Kimsenin vebalini almayın.  Bu nedenle aşı olun diyoruz. Çünkü aşı, virüsle karşılaştığımızda ya hastalığa engel oluyor ya da hafif atlatmamızı sağlıyor” diye konuştu.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı