Bursalı Konyalılar Hz. Mevlanayı unutmadı


Gündem 15.11.2021 13:00:00 0
Bursalı Konyalılar Hz. Mevlanayı unutmadı

Bursa Konyalılar Derneği “Şeb-i Aruz’un 748’ci yılında Hz Mevlana’yı Anma” etkinliği düzenledi.

BURSA (İGFA) - Bursa Konyalılar Derneği Başkanı Musa Bozkurt, Ereğliler Derneği Başkanı Ahmet Demirhan, Yunaklılar Derneği Başkanı Hakkı Arıcı, Cihanbeyliler Derneği Başkanı Halim Tarıkurt, Ilgınlılar Derneği Şaban Bircan, Akşehirliler Derneği Başkanı Davut Süngü tarafından Panorama 1326 Müzesi’nde düzenlenen etkinliğe AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Osman Mestan, Büyükşehir Başkanvekili Fetih Yıldız, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Gelecek Parti İl Başkanı Alparslan Yıldız, STK yöneticileri katıldı. 

EVRENSEL TANITIM

Her yörenin belirli inanışları, tarihi, kültürü ve yaşam felsefesi olduğunu vurgulayan Bursa Konyalılar Derneği Başkanı Musa Bozkurt, “Her bölge insanının yöresel kültür ve değerlerine sahip çıkması, toplumsal anlamda ülkemizin kültür ve değerlerine sahip çıkması demektir. Hz. Mevlana’yı anlamak ve onu anlatabilmek görevi de bizlere düşmektedir. Onun sahip olduğu fikirleri ve felsefesini anlamak ülkemizin barış, huzur, hoşgörü içinde birbirlerine saygı ve sevgi ile bağlanması anlamına gelecektir. Mevlana’yı evrensel olarak ne kadar tanıtırsak, yöremizin turizm açısından gelişmesini sağlamakla birlikte aynı zamanda ülkemizin kalkınmasına yardımcı olmuş oluruz” dedi.

Program konuşmaların ardından düzenlenen etkinliklerle devam etti.


 


BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı
VEFAT EDEN ZİYA ZEYNELGİL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENECEK Fırsat bulduğu her zaman Ziya Zeynelgil'i evinde ziyaret eden, hal hatırını soran ve sağlık sorunları ile yakından ilgilenen Isparta belediye başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Zeynelgil'in vefatı ile ilgili üzüntüsünü paylaştı. Başkan Ba