Bursalı şoförlerden sürücülere uyarı


Gündem 15.07.2021 10:00:00 0
Bursalı şoförlerden sürücülere uyarı

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, Kurban Bayramı için açıklanan 9 günlük tatilde yola çıkacak sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

BURSA (İGFA) - 9 günlük bayram tatilinin 17 Temmuz Cumartesi günü başladığını hatırlatan, bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmenin hayalini kuranlara hız ihlali ve hatalı sollama yapmamaları gerektiğini hatırlatan Başkan Topçu, “Yorgunluk, dikkatsizlik gibi nedenlerden meydana gelen trafik kazaları bayramları üzüntüye dönüştürüyor. Tüm bunların yaşanmaması için öncelikle tüm sürücülerin trafik kurallarına harfiyen uymaları çok önemli” dedi.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, “Yollardaki araç yoğunluğu bir anda çok fazla artacak. Buna sıcak hava da eklendiğinde trafikte geçireceğimiz zaman yolculuktaki stres katsayısı çoğalacak. Bu yüzden yola çıkmadan önce almamız gereken tedbirleri hiçbir zaman unutmamalıyız. Özellikle uzun yolculuklara alışkın olmayan sürücülerin yorulduklarının farkına varamayabiliyorlar. Bu nedenle sürücülerin 2 saatte bir en az 15 dakikalık dinlenme molaları vermesini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

“UYKUSUZ VE YORGUN ARAÇ KULLANMAYIN”

Bayramların aşırı hız ve yorgunluk nedeniyle oluşacak dikkatsizlikler sonucunda meydana gelen kazalar sonrasında hüzün gününe döndüğüne dikkat çeken Topçu, şu tavsiyelerde bulundu: “Bu kazaların alınacak çok basit önlemlerle önüne geçebiliriz. Öncelikle trafik hız sınırlamalarına ve trafik kurallarına mutlaka uymalıyız. Uykusuz ve yorgun araç kullanmamaya dikkat etmeliyiz. Trafik yön ve levhalarına dikkat etmeliyiz. Uzun mesafeli yola çıkacaksak yorulduğumuzu ve dikkat eksikliği yaşadığımızı hissettiğimiz anlarda mola vermeliyiz.  İnsana bağlı trafik kazalarının sebepleri arasında başta gelen hususlar; aşırı hız, hatalı sollama, direksiyon başında uyuma ve emniyet kemeri takılmamasıdır. Bu olumsuz davranışlardan kesinlikle kaçınmalıyız” ifadelerini kullandı.

“ARACINIZIN BAKIMI DA İHMAL EDİLMEMELİ”

Başkan Topçu, sürücülerin yol ve sürüş güvenliği için yola çıkmadan önce de yerine getirmesi gereken yükümlülükleri olduğunu dile getirdi ve bu yükümlülükleri şöyle sıraladı: “Kazalara sebep olan araç arızalarının önlenmesi için araç bakımlarının ve periyodik muayenelerinin zamanında yapılması gerekir.  Yolculuk öncesi, frenlerin bakımı ve lastik kontrolü hayati önem taşıyor. Ayrıca aracınızdaki ilk yardım çantası, üçgen reflektör, yangın söndürme cihazı gibi önem arz eden ekipmanların yola çıkmadan önce tam ve eksiksiz olduğu kontrol edilmelidir.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı