Gündem

Gündem Haberleri

Bursanın havası İYİ değil

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı’nın Şehreküstü Meydanı’nda düzenlediği protesto eyleminde, Bursa’da hava kirliliğinin ölümcül boyutlara yükseldiğine vurgu yapıldı.


Gündem 19.02.2021 15:30:00 0
Bursanın havası İYİ değil

BURSA (İGFA) - Yapılan basın açıklamasında Bursa’nın havası en kirli 10 İl arasında ve ilk sıralarda olduğunun vurgulanırken, “Bursalılar her yılın en az 250 gününü kirli hava soluyarak geçiriyor” denildi. İYİ Parti Doğa ve Çevre Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Özgan, hava kirliliğinin tetiklediği solunum yolları hastalıklarından hayatını kaybedenlerin sayısının çok ciddi boyutlarda olduğunu belirtti.

Bir dizi önlem alınmazsa tablonun daha da ağırlaşacağına işaret eden Özgan, kent yöneticilerini göreve çağırdı. Bursa’nın 2019 verilerine göre geçmiş yıllarda olduğu gibi düzenli olarak son 4 yıldır havası en kirli 10 ilden biri olduğuna işaret eden Yusuf Özgan, Dünya Sağlık Örgütü’nün kirli hava tarifinde ‘Soluduğumuz havada kalan partiküler madde olarak tanımlanan (PM10), 20µg/m3 sınır değerinin üzerindeyse ‘Kirli Hava Soluyoruz’ diyor. Bursa, son 4 yıldır bir yılın yüzde 68’ini, yani en az 250 gününü kirli hava soluyarak geçiriyor. Bursa’da da 2017 yılında 3 bin 98 kişi, 2018 yılında 2 bin 821 kişi, 2019 yılında da bin 584 kişi hava kirliliğinin yol açtığı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdi” dedi.

 BİLİMSEL GERÇEKLER

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu hava ve çevre kirliliğinin en önemli nedenlerinden birinin motorlu araçlardan çıkan egzoz gazları olduğuna değindi.  Başta kurşun olmak üzere karbon monoksit, nitrojen oksit, hidrokarbonlar ve egzozlardan çıkan partiküllerin kirletici olduğunu savunan Türkoğlu, “Bilimsel araştırmalar şehirlerde hava kirliliğinin yüzde 40’ını trafik yoğunluğunu oluşturduğunu gösteriyor.  Bilimsel araştırmalara dayalı gerçekler bu denli ortadayken, Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş çıkıyor, gözlerimizin içine baka baka, ‘Bursa havası en temiz illerimizden biri’ diyerek, yalan üstüne yalan söylüyor. Buradan kendisini uyarıyoruz; kamuoyunu yanıltıp ters algı oyunları oynamayı artık bırak. Derhal ciddi önlemler al, yoksa tablo daha da ağırlaşacak ve Bursa’yı daha da yönetemez hale geleceksin” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu
Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi