BUSİADdan ABD Başkanına sert tepki

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915’te yaşanan Ermeni tehciriyle ilgili olayları “soykırım” olarak nitelemesini “Tarihi gerçeklerle uyuşmayan bu tavır, iki ülkenin kökl


Gündem 25.04.2021 12:30:00 0
BUSİADdan ABD Başkanına sert tepki

BURSA (İGFA) - BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, Türkiye’nin tarihiyle yüzleşmekten çekinmediğini ve tüm arşivlerini açmaya hazır olduğunu defalarca dile getirdiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Tarihsel gerçeklerle uyuşmayan bu iddiaların, siyasi olarak Türkiye’ye baskı unsuru olarak kullanılmasını Türkiye halkı not etmiştir. Türkiye’ye, Osmanlığı İmparatorluğu döneminde, I. Dünya Savaşı koşullarında yaşanan olaylar nedeniyle, haksız ithamlarda bulunanların, dünü ve bugünün de ne kadar sorunlu olduğu da bilinmektedir. Yapılan açıklamanın, Türkiye-ABD ve bölgedeki gelişmeler açısından da önemli etkileri olacaktır. Türkiye’nin hak etmediği suçlamalarla karşı karşıya bırakılarak terbiye edileceğini sananların, tarihi tekrar okumasını şiddetle öneririz.”

Türkay, bu açıklamanın Ermenistan’la yakınlaşmayı da engellediğini belirterek, “Umarım, bir süredir sorunlu olan Türkiye-ABD ilişkileri de buradan geri dönüş yapabilecek mekanizmaları geliştirir. Aksi Türkiye için olduğu kadar ABD için de büyük kayıp olacaktır” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı