Gündem

Gündem Haberleri

BUSMEKin mini sergisi göz doldurdu

Bursa’da 2006 yılında faaliyete başlayan Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Merkezi, nitelikli iş gücünün üretime kazandırılmasıyla eğitim ve emeğin istihdama dönüştüğü önemli bir merkez haline geldi.


Gündem 19.04.2021 15:30:00 0
BUSMEKin mini sergisi göz doldurdu

BURSA (İGFA) - Bursada Halk Üniversitesi olarak anılan BUSMEK, tüm yönleriyle meclis üyelerine anlatıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısının ilk oturumunda Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Aynur Tezgör, meclis üyelerine BUSMEK’in çalışmaları hakkında sunum yaptı. 

10 ilçede, 26 farklı mekanda yüzlerce branşta eğitim verdiklerini kaydeden Müdür Tezgör, Ana Kucağı Çocuk Eğitim Merkezlerinde 12 farklı noktada 4-6 yaş çocuklarımıza okul öncesi eğitimler verildiğini belirterek, "BADEM bünyesinde de çocuk, ergen, yetişkin, çift ve aile danışmanlığı olmak üzere her yaş grubundan vatandaşımıza psikolojik danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Ayrıca BUSMEK bünyesinde gerçekleştirdiğimiz YKS hazırlık kurslarımız ile de gençlerimizin geleceğine yön vermesine katkıda bulunuyoruz.  Vatandaşlarımıza ve kursiyerlerimize sunduğumuz tüm bu hizmetleri ücretsiz bir şekilde sunduğumuz için ailelere sosyal fayda sağlamış oluyoruz” diye konuştu.

Bu arada meclis salonu girişinde hazırlanan mini sergi ile ebru, çini, hüsnühat, tezhip, şiş örgü, deri aksesuar, boncuk takı gibi bazı branşlarda kursiyerlerin ürettiği ürünler sergilenerek meclis üyelerinin beğenisine sunuldu. Sergiyi gezen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm BUSMEK eğitmenlerine ve kursiyerlere, emekleri için teşekkür etti.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı