Gündem

Gündem Haberleri

BUTSO'DAN YEŞİLOVA ÇIKARTMASI


Gündem 5.03.2020 22:05:00 0
BUTSO

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yeşilova’daki üyeleriyle kaynaşma toplantısı düzenledi.

Burdur’un ilçelerindeki üyeleriyle kaynaşma toplantılarına hız veren BUTSO, Yeşilova’da dayanışma ve kaynaşma toplantısı düzenledi. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Çarşamba günü Yeşilova ziyareti gerçekleştirdi ve üyeleri için akşam yemeği düzenledi. Yeşilova’daki program Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve Yeşilova Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erhan Sönmez’i makamlarında ziyaretlerle başladı. BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker ve BUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Yardım, BUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Ali Daldal ve Hakan Yoran’ın yer aldığı ziyaretlerde Yeşilova eko-turizmiyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı; faaliyetler ve çalışmalar hakkında görüş alışverişlerinde bulunuldu.

Akşam düzenlenen kaynaşma toplantısında BUTSO Başkanı Yusuf Keyik 2019 yılı faaliyetleri hakkında sunum yaparken, BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker de BUTSO’nunmisyon ve vizyonları hakkında bilgiler verdi. Toplantıya muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları başkanları da katıldı.

BAHAR KALKANI HAREKÂTI MESAJI

Konuşmasına Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında İdlip’te düzenlenen saldırıda şehit olan Mehmetçikler için duygu ve düşünlerini aktaran BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik: “Geçen hafta İdlib’te düzenlenen hain saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimiz bizi üzüntü ve acıya boğdu, 33 Mehmetçiğimizi bir günde şehit verdik. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun, ailelerine sabırlar ve yaralı askerlerimize- kahramanlarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Türkiye’nin gerçekten de sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, özellikle de son iki yıldır olumsuzlukların hep birlikte yaşandığını vurgulayan Başkan Yusuf Keyik; “Yaşadıklarımız bu döneme ait olaylar değil. Tarihimize baktığımızda ülkemizin bu tür olaylarla karşı karşıya kalmış. Bundan sonra da yaşanacak. Bu noktada bize düşen görev millet olarak sabırlı, bizi yönetenler olarak da akıllı; geleceği daha iyi okuyarak, ülkemizin dostlarını ve düşmanlarını iyi değerlendirerek yolumuza devam etmektir. Bütün bu olumsuzlukların üstesinden geleceğimize benim inancım tamdır” şeklinde konuştu.

ÖZEL TEŞEKKÜR

Yeşilova’da yaptıkları ziyaretler hakkında detay vererek konuşmasını sürdüren Başkan Yusuf Keyik: “Yeşilova da son 3-4 yıldır turizm açısından hızlı gelişen bir ilçemiz, bu da bizi oldukça memnun ediyor. Ticaret anlamında da ilçemizi takip ediyoruz, Yeşilova güzel işler yapıyor ve bu işleri başarıyor. Bundan dolayı Sayın Kaymakamımız Abdülhamit Karaca’ya, Belediye Başkanımız Sayın Mümtaz Şenel’e ve sizlere Yeşilova ekonomisine yapmış olduğunuz katkılardan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 2018’in altıncı ayında döviz kurlarındaki dalgalanmalardan bugüne sıkıntıları atmak için hem biz tacirler ve hem de hükümetimiz- devletimiz bu kapanın içinden nasıl çıkacağımızla ilgili ciddi çalışmalar yaptı. Son bir buçuk yıl içerisinde Sayın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak birçok yenilikler ve uygulamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalara ve bu çalışmaların nasıl gerçekleştiğine bakarsak; bu salonda bulunan üyelerimiz tarafından yapıldığını açıkça görünür” diye konuştu. Başkan Yusuf Keyik: “81 ilde 365 Oda ve Borsamız var. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) bir buçuk milyon üyesi var. Dolayısıyla yaşanan ekonomik sıkıntılar ilçe ve illerdeki oda ve borsalara intikal ettiriliyor. Bizler de bunları çözebildiğimizde yerelde çözemediğimizde TOBB veya ilgili Bakanlıklarda direkt iletmek suretiyle çalışıyoruz. Bunda da ciddi başarılar sağladığımızı düşünüyor, TOBB Başkanımız Sayın RifatHisarcıklıoğlu’na bu konudaki hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın Hisarcıklıoğlu devletin ayrı bir bakanlığı gibi tüm bu ekonomik sıkıntıların çözümü için bire bir çalışıyor” dedi.

Katılım için herkese teşekkürlerini ifade eden Başkan Yusuf Keyik, “Bu akşam Yeşilova’ya ayrıca teşekkür ediyorum. İlçelerimiz, ilçelerdeki üyelerimiz bizlerin kaynaşma toplantılarına katılım sağlıyor. Geçen hafta Çavdır ve Söğüt’teydik, ondan bir hafta önce Gölhisar ve Altınyayla’daki üyelerimizle, sivil toplum kuruluşu başkanlarıyla ve muhtarlarla bir araya geldik. Davet ettiğimiz misafirlerimizin %95’i toplantılarımıza katıldı. Bizler de bundan dolayı çok mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

 
Başkan Yusuf Keyik, BUTSO’nun faaliyetleri, çalışmaları ve hizmet kalitesinin tüm üyelerine aktarılması gerektiğine de değinerek, 2019 yılı faaliyetlerinin sunumunu yaptı.

AVRUPA STANDARTLARINDA HİZMET

BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker de konuşmasında BUTSO’nunmisyon- vizyonları hakkında detaylar verdi. Başkan Çeliker: “Odamız kurulduğu tarihten, 1923’ten buyana sadece üyelerinin menfaatlerini ko0rumakla yetinmeyip, ekonomik gelişmeye önemli katkılar sağlayacak yatırımları gerçekleştirmeyi kendisine görev edinmiştir. Odamız üyelerine etkin, verimli, hesap verebilir, vatandaş beyanına güvenen, şeffaf yönetim biçimiyle Avrupa standartlarında hizmet vermektedir. Bilmenizi isteriz ki bizler daima, 7/24 sizlerin hizmetinizdeyiz” dedi.

“GÜLÜMSEYEBİLİRSİNİZ, YEŞİLOVA’DASINIZ”

Kaymakam Abdülhamit Karaca Yeşilova’da böyle bir kaynaşma toplantısının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, İdlib’teki Bahar Kalkanı Harekâtı için duygu ve düşüncelerini ifade etti. Kaymakam Karaca, Yeşilova’ya ilk geldiğinde ilçe girişinde “Gülümseyebilirsiniz, Yeşilova’dasınız” yazısının dikkatini çektiğini ve görev yaptığı süre boyunca da bu yazının hakkını ilçe halkı olarak verdirildiğini belirtti. Karaca: “Yeşilova’dasınız, gerçekten gülümseyebilirsiniz. Yeşilova hinterlandı geniş, Burdur’da turizmin öncüsü bir ilçedir. İlçemizin en güzel özelliklerinden bir tanesi Salda gölümüzdür ki geçen yıl 1 milyon 400 bin dolayında misafir ağırlamıştır. Salda Kayak Merkezimiz de 2019’da 50 bin kişiyi misafir ettik. Kayak Merkezimiz gölümüz kadar da meşhurdur. Kayak Merkezimiz beyazı, yeşili ve maviyi bir arada barındırmakta, birçok kayak merkezinde ise bu özellik bulunmamaktadır.  Bunların dışında lavanta bahçelerimiz de vardır. Hayvancılık ilçemizde gelişmiştir. Mermer ocaklarımız da ekonomiye katkı sağlamaktadır” dedi.  Yeşilova ilçesinin güzelliklerini ve özelliklerini anlatarak konuşmasına devam eden Kaymakam Karaca; “İlçemizde turizm üzerine ne yaparsanız yapın uygundur. Yatırımcılar buraya oteller, pansiyonlar, lokantalar açabilirler, bu konuda bizde desteğimizi sağlarız” şeklinde konuştu.

YATIRIMCILARA DAVET

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel de konuşmasında şunları dile getirdi:

“Bu tür dayanışma ve kaynaşma yemekli toplantılarını aslında bizim düzenlememiz; başkanlarımızı buraya çağırıp, istişarelerde bulunarak onların düşüncelerinden yararlanmamız lazım. Henüz görevime yeni başladığım için bu toplantıları planlarımızın arasına aldık. Sayın Başkanımız Yusuf Keyik’e böyle bir toplantı düzenleyip, bizleri buraya davet etme inceliği gösterdiğinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz çok değerli bir yerde yaşadığımızın belki çoğu zaman farkına varmadık, farkına varamıyoruz. Değerli bir yerdeyiz ama değerlerimize sahip çıkıp, bu değerlerimizden yeterli derecede yararlanabilirsek o zaman ilçemizin artısından faydalanılırız. Dünyada eşi benzeri olmayan ne güzel bir gölümüz var ki bunun tüm detaylarını bu yıl beni ziyaret eden bilim insanları bana açıkladılar. Doğduğum tarihten bugüne varıncaya kadar gölümüzle ilgili bu yıl öğrendiğim bilgileri ben yaşamım boyunca bilmiyordum. Yani bir anlamda ‘hazine’nin üzerinde oturuyoruz. Salda Gölümüz, Kayak Merkezimiz var. Bir de biliyorsunuz ki çok değerli esnaf kardeşlerimizin ve Yeşilovalıların da katkılarıyla ilçemizde bir Meslek Yüksek Okulu yaptık. Sonuçta biz bu üç değerin üçünden de yeterince yararlanmıyoruz. Ben belediye başkanı olarak ticaretle uğraşan kişilerin işlerini hep kolaylaştıracağım. Lütfen burada konaklamak için, istihdama yönelik yerler yapın. Bu konuda devletin de desteklerini alarak ilçemizi kalkındıralım. Yoksa turist geliyor, gidiyor, biz bakıyoruz. Gelen turistler çarşıdaki birkaç marketten ancak pet şişelerde birkaç tane su satın alıp geçiyor gidiyor. Bizim gelen misafirlerimizi ve turistleri çok iyi ağırlamamız ve burada tutmamız lazım. Ticaret ve Sanayi Odamızın bu konudaki desteklerini, çalışmalarını biliyoruz. Burada kurmaya çalıştığımız okulda da bizlere çok çok yardımcı oldular. Bu konuda onların hakkını ben hep ayrı tutarım, ayrı önem ve değerleri bulunmaktadır. Bugünkü toplantıda amacımız kaynaşmak, fikirleri ve önerileri olanların bunları paylaşması. Bu tür toplantılara katılarak fikir ve önerilerinizi belirtin ki bizler kaymakam, belediye başkanı, ticaret odası başkanı gibi kendi düşünlerimize ekleyelim. Kendi düşüncelerimizin yanında sizlerin görüş ve önerileri de olursa bizler daha güzel hizmetler yaparız.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü