BÜYÜK BİR TALEP VAR 2019’DA 72 İLDEN 1540 HASTA GELDİ


Gündem 17.01.2020 16:57:00 0
BÜYÜK BİR TALEP VAR 2019’DA 72 İLDEN 1540 HASTA GELDİ

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul, Türkiye’ye model olacak merkezin üzerinde 2015’den bu yana çalışma yaptıklarını açıkladı.

Dekan Baykul, şöyle konuştu:

“Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı merkezi için 2015’ten beri çalışıyoruz. Neden ihtiyaç duyuldu? Engelli hastaların ne kadar zorluk çektiğini yaşayarak öğrendim. Memleketime bu hizmetimi yapmak istedim. 2014’de kendimize ait yataklı servis ve ameliyathane oluşturduk. Daha sonraki süreçte bize gelen talepler böyle bir merkezi kurma kararını verdirdi. Engelli hastalarla iletişim kutlamıyorduk. Tedavi uzun süreli idi. Bazı özel önlemlerin alınması gereği gündeme geldi. Diğer hastaların oluşturduğu rahatsızlıkta vardı. Fiziksel şartları sağlama adına özellerimle zihinsel engelliler adına bu projeyi hayata geçirdik. Aileler çaresizdi. Tüm tedavi hizmetlerini bir noktada topladık. Tüm hizmetlerin tek yerde olmadığı bir proje Türkiye’de yok. Bu projemiz inşallah Türkiye’de bir model olacak.

Yerel ve bölgesel olarak çeşitli kurumlara başladık. Bu grupta geriatri hastalarını da ekledik. Bu hastaların en büyük talebi ekonomik ve sağlık hizmeti. Sadece 65 yaş üstü hastaların tedavi edildiği bir yerimiz var.

Zihinsel engelli hastalar çevreden çok etkileniyorlar. 2016’dan bu yana taleplerin arttığı gördük. 65 Farklı ilden hastalar geldi. Hasta sayısı giderek arttı. Bütün bunların sonucunda engelsiz diş hastanesi ve geriatri polikliniğini hayata geçirdik.”

Antalya’da Esnaf Operasyonu: 120’den Fazla Gözaltı Antalya’da, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gerçekleştirilen esnaf operasyonunda aralarında kooperatif ve oda yöneticilerinin de bulunduğu 121 kişi gözaltına alındı.
Başkan Parlak’tan sanat evlerine anlamlı ziyaret Yusuf Murat Parlak, İstasyon Sanat Evi ve Seramik Sanat Evi’nde kursiyerlerle buluşarak el emeği çalışmalarını inceledi, ilçenin sanata açılan kapısı olan merkezlerle gurur duyduklarını ifade etti.
Batı Akdeniz'e hızlı tren müjdesi İstanbul – Antalya Hızlı Tren Projesi ile Isparta ve Burdur ulaşımda çağ atlıyor. Yeni hat sayesinde Isparta–İstanbul arası 3 saat 30 dakikaya, Isparta–Antalya arası ise sadece 45 dakikaya düşecek; bölge ekonomisi, turizmi ve ticareti yeni bir döneme gir
Isparta’da boşanmalar rekor kırdı Isparta’da boşanmalar zirveye ulaştı: 2025’te 1.109 çift yollarını ayırdı. Uzmanlar, ekonomik ve sosyal koşulların etkili olduğunu vurguluyor.
Kaş’ta Hafız öğrenciler teravih namazlarını kıldırıyor Kaş Müftülüğü’ne bağlı Kınık Mahallesi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencileri, Ramazan boyunca ilçedeki camilerde teravih namazlarını kıldırıyor, müezzinlik yapıyor ve mukabele programlarına katılıyor. Kurs yöneticileri nezaretinde her gün farklı