BÜYÜK BİR TALEP VAR 2019’DA 72 İLDEN 1540 HASTA GELDİ


Gündem 17.01.2020 16:57:00 0
BÜYÜK BİR TALEP VAR 2019’DA 72 İLDEN 1540 HASTA GELDİ

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Baykul, Türkiye’ye model olacak merkezin üzerinde 2015’den bu yana çalışma yaptıklarını açıkladı.

Dekan Baykul, şöyle konuştu:

“Engelsiz Ağız ve Diş Sağlığı merkezi için 2015’ten beri çalışıyoruz. Neden ihtiyaç duyuldu? Engelli hastaların ne kadar zorluk çektiğini yaşayarak öğrendim. Memleketime bu hizmetimi yapmak istedim. 2014’de kendimize ait yataklı servis ve ameliyathane oluşturduk. Daha sonraki süreçte bize gelen talepler böyle bir merkezi kurma kararını verdirdi. Engelli hastalarla iletişim kutlamıyorduk. Tedavi uzun süreli idi. Bazı özel önlemlerin alınması gereği gündeme geldi. Diğer hastaların oluşturduğu rahatsızlıkta vardı. Fiziksel şartları sağlama adına özellerimle zihinsel engelliler adına bu projeyi hayata geçirdik. Aileler çaresizdi. Tüm tedavi hizmetlerini bir noktada topladık. Tüm hizmetlerin tek yerde olmadığı bir proje Türkiye’de yok. Bu projemiz inşallah Türkiye’de bir model olacak.

Yerel ve bölgesel olarak çeşitli kurumlara başladık. Bu grupta geriatri hastalarını da ekledik. Bu hastaların en büyük talebi ekonomik ve sağlık hizmeti. Sadece 65 yaş üstü hastaların tedavi edildiği bir yerimiz var.

Zihinsel engelli hastalar çevreden çok etkileniyorlar. 2016’dan bu yana taleplerin arttığı gördük. 65 Farklı ilden hastalar geldi. Hasta sayısı giderek arttı. Bütün bunların sonucunda engelsiz diş hastanesi ve geriatri polikliniğini hayata geçirdik.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası
Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu