Büyük fetö operasyonu: 125 kişi gözaltına alındı

Son dakika haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda 125 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.


Asayiş 22.10.2021 09:43:00 0
Büyük fetö operasyonu: 125 kişi gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'ye yönelik iki ayrı operasyon başlatıldı. Operasyonlar kapsamında 52 ilde 125 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

29 KİŞİYE GÖZALTI

İlk operasyon kapsamında Dışişleri teşkilatı bünyesinde farklı kademelerde çalışırken FETÖ ile üyelik veya irtibatları nedeniyle meslekten ihraç edilen ya da uzaklaştırılan ve ByLock kullandıkları belirlenen 29 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüpheliler hakkında ayrıca meslek memurluğu, konsolosluk ve ihtisas memurluğu yazılı sınavları öncesinde soruları aldıklarına dair deliller bulunduğu belirtildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara merkezli 15 ilde sabah erken saatlerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

96 KİŞİYE 37 İLDE OPERASYON

Diğer operasyon kapsamında MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile SİBER Daire Başkanlıklarınca FETÖ mensuplarının deşifresine yönelik çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda örgütün Jandarma Genel Komutanlığı yapılanmasında yer aldığı tespit edilen, daha önce görevden uzaklaştırılmış 18 astsubay ile ilişiği kesilmiş 78 askeri öğrenci hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların yakalanması için Ankara merkezli 37 ilde operasyon düzenledi. Şu ana kadar 67 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi

Kaynak: İha


Dev organizasyonda eşitlik önde Dev organizasyonda eşitlik önde
İnegöl'de Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 sokak asfaltlandı İnegöl'de Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 sokak asfaltlandı
Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’ Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
Merkez faizi sabit bıraktı! Merkez faizi sabit bıraktı!